zaterdag 22 maart 2014

die die nog wat bleven liggen

Nog enkele naaisels van de voorbije weken die bleven liggen en deze morgen hun afwerking kregen. Alleen de kleedjes werden nog niet omgezoomd, ga dit pas doen eind april begin mei, dan winnen we toch weer enkele cm's + anders wil dochterlief ze weer direct aan en zijn ze al half versleten tegen dat de zomer daar is :-)

Eerst de Elisa uit "zelfgemaakte kleertjes 2". Ik nam eerst dochterlief haar maten en kwam volgens die aanwijzing uit bij de 4 jaar voor mijn 5-jarige die normaal maat 100-116 draagt, dus besloot ik toch maar de 6 jaar te maken. Geen slecht idee bleek later, want die zit perfect. Het binnenbeleg heb ik wel wat kleiner moeten knippen wegens gebrek aan stof dus hier door ook geendoorlopende print aan het voorpand. (het was de laatste halve meter die ik bij rood met witte stipjes kocht tijdens de solden, maar de winkel bestaat nu blijkbaar niet meer)

patroon : Elisa zelfgemaakte kleertjes 2
stof: rood met witte stipjes
 
 
 
patroon: A-lijn "allemaal rokjes"
stof en boordstof: Bambiblauw
 
 
patroon: basiskleedje "stof voor durf het zelvers"
stof: uitverkoop Bambiblauw

patroon: origamikleedje "stof voor durf het zelvers"
stof: Bambiblauw

Plooitjes werden langs de binnekant ook wel eens doorstikt
zodat ze niet zouden doorhangen tijdens het dragen.
 De zomerjas van dochterlief moet juist nog de zoom aan worden afgewerkt en dan zal hij ook snel op deze blog verschijnen.
Zelf ben ik op de naailes aan de jas van de laatste ottobre bezig. En daar zal ik nog wel enkele weken zoet mee zijn (en ja binnenkort zijn het weer 2 weken paasvakantie dus geen naailes) Ik zal een beetje geduld moeten hebben.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. ja zal dringend nog eens in gang moeten schieten voor de zoon :-D

   Verwijderen
 2. amai, gij zijt productief seg. ben stikjaloers :-) heel schoon kleertjes trouwens ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. das dan ook niet allemaal van nu hè, die kleedjes ben ik 2 maand geleden geloof ik aan begonnen, bij den éne moesten enkel deplooitjes nog gestikt worden en bijn de andere derits er nog in en de rok er nog aan en dat bleef hier maar in de weg liggen (ennu kan het in de weg blijven liggen tot ik ze omzoom :-) )

   Verwijderen