zondag 5 januari 2014

De laatste van het afgelopen jaar.

Terwijl de eerste stofjes in het nieuwe jaar al werden geknipt, nog enkele dingen die ik in december 2013 maakte, maar nog geen foto van nam.

Als eerste een pulleke met valkraag: als basis gebruikte ik het patroon van het ienemiene jurkje dat ik eerder maakte. Ik zorgde voor een band onderaan en liet de versiering aan de mouwen weg. Stof komt van bij Pauli en is in het echt eerder chocoladebruin.


 

Op het volgende stofje werd ik direct verliefd toen ik het op de site van het stoffenkraam zag, ik bestelde dan ook direct de tricot en de katoen versie. Eerst wou ik een kleedje maken, maar een bloesje leek me leuker. Vooral aangezien het aantal kleedjes maar blijft groeien en bloesjes in de week toch gemakkelijker worden aangedaan. Ik gebruikte een patroon uit ottobre 2/2009 van een top met watervalkraag.


 
Op de laatste dag van het jaar maakte ik ook nog een rok om met de nieuwjaarsdag te dragen.
Stof uit Maastricht en patroon A-lijnrok van mme zsazsa.
 En de zakdoekendoos kreeg ook een nieuw jasje


En ja van de zelfgemaakte cadeautjes vergat ik gewoon foto's te nemen. Nu veel waren het er niet dit jaar. Voor de juf en de kinderverzorgsters maakte ik een lang kersenpitkussen voor in de nek, maar dan gevuld met haver. Voor mijn grootmoeder kocht ik een delacre doos die ik met wat stof en mod podge vrolijke maakte volgens toertjes en pateekes haar instructies.

6 opmerkingen:

 1. Zoals die eerste heb ik er ook ongeveer eentje, die ik supergraag draag.
  De 2e ziet er ook wel heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, knappe exemplaren!
  Het truitje en de blouse zijn heel geslaagd en allebei prachtige stofjes.
  Die kersenstof steekt al lang mijn ogen uit, ik zal toch eens op zoek moeten gaan.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk ... met die kersenstof maakte ik hier een jurkje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ik was beginnen naaien en toen had ik zoiets van djuh had eigenlijk genoeg stofvoor een zomerkleedje, maar ja nu te laat natuurlijk (en liggen nog wel genoeg stofkes in de kast om kleedjes van te maken :-)

   Verwijderen
 4. Leuk dat je nog eens voor jezelf achter de naaimachine geraakt bent! ;)

  BeantwoordenVerwijderen