zaterdag 11 januari 2014

Die met de plooi

Even geleden deed ik nog eens een bestelling bij het stoffenkraam en dit ribveloursje zat er bij. Toen ik hem in mijn handen had, zag ik in mijn hoofd direct de combinatie met gouden paspel. Vorige week geraakte ik daarvoor eindelijk nog eens bij hexagoon. De goudkleurige paspel was helaas uitverkocht, maar de biais was er nog wel. Ik dacht eerst zelf paspel te maken, maar besloot dan om gewoon de biais strook er zo tussen te naaien, zodat het niet zo dik is. Ik wou al langer een rok met een middenplooi maken en nu kwam het er eindelijk van. Patroon is dat van het A-lijnrokje van mme zsazsa. Ik wou de zoom eigenlijk heel graag afmerekn met een goudkleurig stiksel, maar de mettalicgaren die ik hier nog heb liggen van mijn grootmoeder werkte langs geen kanten mee. Misschien dat deze enkel bedoeld zijn om mee te borduren? Het werd dan voorlopig zo afgezoomd, maar eens in de veritas kijken of ze daar goudgaren hebben.


stoffen: stoffenkraam.nl
patroon: A-lijn uit "Allemaal rokjes"


Vandaag werden dan ook eindelijk mijn langgezochte ribveloursjes geleverd ( de webshop waar ik eind december bestelde had tot eergisteren verlof) Dus het knippen kan beginnen, al ben ik nu aan het twijfelen om de grote vogeltjes stof voor mezelf te houden.

6 opmerkingen:

 1. schoon stofjes... als je inspiratie zoekt ik heb er al iets mee gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. probleem is inspiratie te veel :-) nu dat met de volgehuisjes wordt normaal de mambo van mini home couture

   Verwijderen
 2. Zeer leuk rokje!

  Bij ons kan je inderdaad goudgaren vinden. Dit wordt verkocht in al onze winkels.

  Creatieve groetjes van het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon stofkes!! Ik heb die met de vogelhuisjes hier ook liggen voor mijn meisje! Nu er nog aan beginnen... Ben benieuwd wat jij er meegaat maken :-) !
  Leuk rokje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ondertussen met de vogelhuisjes de mambo van homemade mini couture gemaakt, die met de vogeltjes twijfel ik nog, rok voor mezelf of laten liggen voor de dochter tot volgend jaar

   Verwijderen