zaterdag 16 augustus 2014

Flocktips voor mensen zonder cameo, maar toch een beetje cameostyle

Deze ochtend besloot ik dat op de boekentasjes die ik maakte ook een naam moest komen. Dus flockfolie werd bovengehaald en namen afgeprint.
Nu ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind flockfolie knippen echt niet leuk (zeker letters!) en het dan nog proberen juist te positioneren op de stof om dan te merken dat het toch een beetje heeft geschoven onder het strijkijzer. Dan denk ik soms "had ik maar een cameo" om dan snel te denken dat ik het te duur vind voor hoe vaak ik het zou gebruiken.
En toen ging daar dus ineens een lampje branden. Bij de cameo snijdt de machine en moet je er dan de overschot van af pellen en strijken (als ik het goed begrepen heb) Dus opeens dacht ik dat dat dan toch ook met een snijmesje moest lukken?
Zo gezegd, zo gedaan, en ja hoor, dat werkt geweldig zelfs. Zo goed dat ik nadien nog twee flocktekeningen prepareerde voor in de toekomst en er foto's bij trok ter illustratie voor jullie.
Hopelijk hebben jullie er iets aan, want voor hetzelfde geld is mijn lampje wat laat gaan branden en doen iedereen het zo :-)

Nodig: tekening op papier, flockfolie, snijmat en een snijmesje (ik haalde het doosje bij den action, maar al veel mesjes zijn bot. Een nieuw gekocht bij AVA aangezien ze ze bij ons bij den action niet meer hebben (snijmat kwam ook van daar, maar heb ik de laatste keren ook niet meer zien liggen.

Knip de tekening wat kleiner uit, zorg dat de tekening in SPIEGELBEELD is afgedrukt indien richting belangrijk is (zoals bij letters)
Plak de tekening met enkele stukjes plakband vast op de folie, plak op de kant die je strijkt op de stof (dus niet de kant met het plastieke aftreklaagje!


 Snij door het papier en flokfolie maar ga hierbij niet te diep zodat je niet door de aftrekfolie snijdt (als dit hier en daar wel zo is, is dit geen probleem hoor)


Verwijder het papier van flockfolie en indien nodig kan je hier en daar nog wat bijwerken, waar je niet diep genoeg hebt gesneden zoals bv in de hoekjes.Knip rondom uit.


 Trek voorzichtig de overschotjes van de flock van de folie, zeker voorzichtig zijn aan hoekjes en insnijdingen. Kleine stukjes pruts je eruit met je nagels.


Nu blijft enkel de tekenig over die op je stof komt, super handig om letters en figuren die uit meerdere stukken bestaan mooi bij elkaar te houden.
Vervolgens strijk je de figuur op je stof of kledingstuk zoals je het gewoon bent en trekt de beschermfolie eraf.

Tada, tot zover de perfecte flockfolietip!

13 opmerkingen:

 1. Dat ga ik ook zo eens proberen!!
  Ik moet binnenkort iets flocken op een kussenhoes.
  Bedankt voor de heldere uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige tip, ga ik de volgende keer eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super tip! Ga ik snel proberen. De moed was me een beetje in de schoenen gezakt. Zoveel mooie flock creaties zag ik op diverse blogs, maar die kon ik maar niet evenaren (zonder Cameo).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie tip om niet door de harde laag plastic te snijden! Mijn eerste flockses sneed ik ook met een mesje, alleen werden die mesjes supersnel bot en vond ik dat best wel lastig. Maar nu je niet meer door die dikke laag folie moet. En vooral, dat alles samen blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo goed zeg! Dat ga ik ook eens proberen, want idd, flockfolie knippen is vreselijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat knippen is inderdaad niet tof hé. Hier kriebelt het toch wel geweldig om zo'n cameo te kopen... Een goeie tip wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedaan Eve! Toen ik ze zag verschijnen dacht ik zelfs even: "Oh, ze heeft ook een Cameo gekocht!" en toen pas begon ik te lezen... :D En als je eens minder geduld hebt op een luie zondag, mag je hier altijd binnenspringen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. goeie tip maar ik ben een gelukkige cameobezitter

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben via-via op jouw blog uitgekomen en nu zie ik je fantastische tip! Mijn dag is goed!
  Heb superveel mooie flock-afbeeldingen in een Pinterest-mapje,, dus nu nog eentje kiezen om mee te starten! Bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhhhhh wat een supertip!!! Ik zit ook altijd te sukkelen met kleine stukjes.
  Dat ik hier nou niet eerder aan gedacht heb! Bedankt hè.

  BeantwoordenVerwijderen