woensdag 10 september 2014

Lars

Enkele weken geleden kocht ik stof om voor elk van de kids een jas te maken. Voor zoonlief ging het een Lars van Zonen 09 worden. Een simpelke om te beginnen, want daar was de knipangst.
Het begon met de maat, want ik heb een heel smal ventje dat maat 92 draagt, maar van het Theo hemdje moest ik toch de gewone 98 maken terwijl de Jacob 92 nog veel te groot is. Ik wou de jas ook voeren met gewatteerde voering in de hoop dat het al een iets warmere jas ging zijn, dus moest hij dan een maat groter?
Ik besloot om het toch gewoon bij de 98 te houden, enkel paspel aan de mouwen, geen zakje, gewoon simpel.
Gisterenmorgen knipte ik alle stukken uit de stof (het patroon had ik vorig week al overgetekend) en begon het boekje eens na te lezen zodat ik me al een beeld van alle stappen kon vormen, maar kwam tot de conclusie dat er 2 pagina's ontbraken en 2 pagina's stonden er dubbel in. Een berichtje werd gestuurd naar Sharon van Zonen 09 en eentje werd geplaatst op de "stoffemiekes" waar een stoffemieke me direct te hulp schoot en de ontbrekende pagina's inscande en door mailde, zodat ik toch nog verder kon.
Later in de dag kreeg ik bericht van Zonen 09 dat er blijkbaar 4 zo'n boekjes in omloop zijn en ze ging me een nieuw exemplaar opsturen. Dus heb je een papieren versie liggen en nog niet bekeken, doe het dan nu en laat haar gerust iets weten als jij degene bent met ontbrekende pagina's.
Ondertussen kon ik gelukkig wel gewoon verder (ah ja nu ik eindelijk de moed had gevonden om te knippen)
De handleiding is super duidelijk, er was slechts 1 ding dat ik verkeerd had begrepen en dus helemaal terug kon lostornen en natuurlijk vergat ik in één mouw het keergat, wat gelukkig wel snel gemaakt is. Gisterenavond was hij dan ook al klaar. En deze ochtend een superenthousiaste zoon die hem direct aan wou doen voor het school. Ik twijfel nu om voor de dochter haar jas toch nog extra laag wattine toe te voegen, want uiteindelijk vind ik hem niet zo dik geworden. Maar die 100 keer "mama dat is een coole jas hè" en "Nu ben ik vet cool!" maakt het een erg geslaagde jas. Een volgende komt er dus zeker, maar dan met wat meer tralala aan.Patroon: Lars Zonen 09
Buitenstof: Bambiblauw
gewatteerde voering: rijstextiles

9 opmerkingen:

 1. Wat ziet hij er geweldig stoer én professioneel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie versie!!!
  ik heb deze ook gemaakt in de vakantie, en zoals we het gewend zijn van de zonen 09 perfect uitgelegd!
  ik ging voor de full option versie en zelfs deze is heel goed te doen!
  ik vind de maten wel niet al te groot uitvallen..vooral in de breedte dan..ik maakte een 110 voor mijn bijna 5-jarige, en als hij een iets dikkere trui aanheeft, vind ik deze een beetje spannen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee inderdaad hier 2.5 maar heel erg smal (qua grootte normaal maar qua gewicht bengeld diene ergens onderaan de grafieken. Maar had het bij Theo al gemerkt, toen dacht ik "yes smalle maten" dus maakte ik een small 92 (draagt 86-92, meestal 92 voor lengte van de armen en lijf) en die kreeg ik hem gewoon niet aan, de 98 paste perfect en hier ook juist goed. En aangezien die gewatteerde voering toch niet zo dik is als ik had gehoopt zal hem de jast toch al neit in de winter moeten aandoen, dus als ik nog ééntje voor de winter maak zal het ne 104 worden

   Verwijderen
 3. Dat ziet er een heel professioneel gemaakte jas uit. Die auto stof is gewoon 'cool'!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai zo mooi.Deze gaat hij heel graag dragen denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wouhh jouw lars is super mooi. Ik maakte hem ook. Maar deze voering is ook erg handig. Ik gebruikte losse voering en dat vond ik een stuk lastiger. Erg leuke stof en zeker cooll.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, schoon! Misschien moet ik er toch maar eens aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit vind ik nu eens een mooi simpel jasje,ik doe je het niet na,een jas naaien!Op naar die van de dochter,hé!

  BeantwoordenVerwijderen