zondag 11 augustus 2013

Boekentas

Op het einde van afgelopen schooljaar besloten we met een paar naaimaatjes van de naailes om tijdens de grote vakantie toch nog samen te komen om een boekentas voor onze kids te maken. De proefversie waarbij ik deels deze handleiding volgde, zagen jullie hier al eerder verschijnen.  Toen bleken de maten voor de kleine tas echt wel véél te klein uit te vallen voor een kleuterboekentas, dus basseerde ik me deze keer op maten voor de grote tas. Langs buiten een stuk gelamineerd katoen van op het stoffenspektakel en langs binnen een gewoon katoentje (oranje/groen vichy).
Er werd op de avonden veel gevloekt op de onhandelbare buitenstof, zelfs met boventransport. Het stiksel is bij deze dus ook verre van perfect, maar we lieten het maar zo aangezien je bij het losmaken, de gaatjes toch blijft zien en nog meer opvallen dan een scheef stksel. Op de slotjes werd ook grondig gevloek, omdat deze deels met de hand moesten worden opgenaaid en de naald en buitenstof ook niet de beste vrienden waren, wat dan ook voor veel steken in de vinger zorgde. Maar met het resultaat mag er zijn. Onderaan bevestigde ik ook nog topjes, in de hoop dat dit het slijtproces wat zal vertragen. En nu hopen dat de boekentas het einde van het schooljaar haalt (en mss ook het volgende?) De dochter is in ieder geval wel erg enthousiast over de nieuwe tas.

9 opmerkingen:

 1. Leuke tas ,daar probeer ik me ook nog eens aan te wagen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap gedaan. ik heb alles besteld en wacht op de post. dan ga ik ook een schooltas maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Hier aan durf ik mij nog lang niet te wagen. Dochterlief is nu waarschijnlijk al aan het popelen om weer naar school te gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap seg! Ik zou bijna willen dat ik ook al schoolgaande kinderen had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zou ook erg enthousiast zijn !zo'n fleurige boekentas zeg !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi gemaakt.
  Die zou ik zelf nog gerust mee naar mijn school willen nemen om les te geven binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi zeg!
  Ik koos dezelfde gelamineerde katoen (andere kleur) voor een strandtas en heb ook zò gevloekt tijdens het stikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeer schoon! Ik ga er eentje voor mij maken, maar met een schouderriempje :)

  BeantwoordenVerwijderen