woensdag 24 juli 2013

Nogmaals een cadeautje en een rokske

The best friend was jarig en vroeg om een handtas. Recept 27 uit "zo geknipt" werd nog eens bovengehaald en tja veel nieuws valt daar niet over te vertellen hè. Deze keer met aanpasbare riem.


De hoge temperaturen van de laatste dagen zorgden ook voor een tekort aan rokken voor mezelf (oké mss dat het gebrek aan zin om te strijken er ook voor iets tussen zat.)
Dus werd op een avond nog eens het patroontje van het rokkenboek overgetekend (en deze keer mss eens niet kwijtspelen) en het rokske werd in elkaar gestikt. Het einde was bijna in zicht, enkel de zoom nog overlocken en stikken en toen bleek weer maar eens dat warme temperaturen en late uurtjes niet samen gaan. Want stak daar toch geen stuk van de stof mee door het mes van de overlock!!!! Het gevloek allom kan u er wel bij denken. Rokje met een diepe zucht gewoon verder omgezoomd en de volgende dag voorzien van flocksel.

 
 
 Gelukkig is het vandaag een pak minder warm, want vanavond naaiavond met de naailadies. En het boekentasje heeft zowiezo wel nood aan een hoog concentratievermogen, dus liefst geen stomme missingen.
 
 


4 opmerkingen:

 1. Leuk rokje!

  ps: ik heb het patroontje ook besteld en zat vandaag al in de brievenbus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) veel plezier ermee! Het in elkaar zetten gaat echt wel vlot, al heb ik het bovenstuk wel eerst in elkaar gedriegd om te zien of het wel goed zat(vooral omdat ik nogal een grote boezem heb)

   Verwijderen
 2. knappe tas en hé, ik heb net een patroontje uit dezelfde stof geknipt als dat van je rokje. Leuk dat naaimachientje er op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar flockfolie al niet goed voor is ;) Ik gebruikte het ook al eens om een gaatje mee weg te werken! Leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen