zaterdag 17 augustus 2013

En de garderobe wordt steeds groter.

Toen ik de cover van de laatste ottobre zag, wist ik direct dat ik het kleedje van de cover ging maken. In tuniek- of kleedjesvorm met korte of lange mouwen was de volgende vraag. Het bleek ook het ideale project om een restje van één van mijn eerste trciotjes bij op te gebruiken. Ik had nog net genoeg voor enkele stukken van het voorpand, maar zelfs niet lang genoeg voor de tuniekversie. Dus iets korter dan maar (ik laakte de middenband wel net iets breder) en zonder de zakjes. Wat een zalig patroontje! Ochtend erna de dochter laten passen en ja hoor de 110 valt best wel ruim, dus maakte ik in dezelfde maat het kleedje met de lange mouwen voor tegen dat het kouder wordt. (en dat moet dus niet direct gebeuren hè)

patroon: ottobre 4/2013
bedrukte tricot: bambiblauw
effen tricot: modestofjes


Omdat het hemdkleedje zo goed meeviel, maakte ik nog een korte versie. Het gekoesterde stukje stof van bij bambiblauw was juist groot genoeg en ja uiteindelijk moet het toch eens gebruikt worden.
Toen ik haar vroeg om even te komen passen voor de lengte, kreeg ik als antwoord "mama, ik heb nu wel bloesjes genoeg hoor" Tja, deze afgelopen week mss iets te veel kleertjes gemaakt? Toen ik haar wees op de vosjes en de eekhoorntjes die in de stof verstopt zaten, was ze gelukkig al iets enthousiaster en een pasbeurt later was het zelfs van "oh mama, het is prachtig!" Maar mss is het nu terug tijd om broer te voorzien van spullen voor de herfst of eens even totaal andere dingen te naaien. Dat laatste doet me eraan denken dat ik ook eens dringend werk moet maken van de PIF's uit blog- en facebookland.

8 opmerkingen:

 1. Mooi mooi, ziet er inderdaad een zalig modelleke uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hebt niet stilgezeten. amaai, knap gemaakt zeg. alle drie. zal ook die nieuwe ottobre eens moeten aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. idd geweldig patroontje he, heb net deze week ook eentje gemaakt, moet hem nog bloggen. tzijn schoon exemplaartjes die van u!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk! Vond het ook een tof modelletje en staat bijgevolg ook hier nog op de planning...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi gemaakt! Ik volg je met interess!

  Wil je mij ook volgen? Zou super zijn ben nieuw in blogland
  annetsnaaicreaties.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen