vrijdag 19 juli 2013

Zomerkleedje

Enkele weken geleden kocht ik bij de L&L een zomerkleedje waar ik helemaal gek op was (nu dat gebeurd in die winkel wel meer) Toen ik het de eerste keer aan had werd de liefde voor het model alleen maar groter en ging op zoek naar een patroontje dat er wel op leek. Die vond ik bij simplicity 2176. Er werd natuurlijk redelijk wat afgevloek en ook heel wat losgetornd, zeker wanneer je er s'avonds laat in slaagt om niet elk schoudebandje 6 cm in te korten, maar één bandje vooraan + achteraan 6 cm inkort, weet je dat het tijd is om het naaiwerk opzij te leggen. (gelukkig had ik het teveel van de bandjes nog niet afgeknipt) Maar het resultaat mag er wezen en zal zeker nog herhaald worden. Mijn gekochte kleedje had een gewone A-lijn rok en dit patroon had plooien in de rok. Ik maakte ze eerst zo, maar toen zag het resultaat eruit als een ballon als ik het aan had, dus werd het verknipt tot een A-lijn rok.
En ze was nog af voor het goede weer begon! Waarwe  nu 2 weken ten volle van gaan genieten, want ah ja,  t'is congé!!

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooi jurkje heb je gemaakt. Het stofje vind ik super, ben dól op stipjes, mooi met dat blauwe paspelband en het modelletje staat je perfect.

  Daar komen vast meer exemplaren van :)

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel geslaagd!
  En bedankt om het patroon te vermelden.
  Want volgens mij heb ik net hetzelfde kleedje aan gehad bij LenL....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij het patroon online besteld?

   Verwijderen
  2. ja heb het online besteld bij naaipatronen. nl (was in de winkem een kleedje met kleine madeliefachtigebloemetjes

   Verwijderen
  3. Bedankt! Was inderdaad hetzelfde kleedje! Mooi he!

   Verwijderen
 3. Heel mooi gemaakt!!
  Prettige vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ik hetzelfde L&L kleedje heb. Ik was ook meteen verliefd op het model. En dankzij jou weet ik nu ook welk patroon het hardst op lijkt. :-)
  Jou kleed is super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zat juist op je blog te kijken en zag toevallig op de fotot's van het verjaardagfeestje dat het inderdaad hetzelfde kleedje is ;-)

   Verwijderen
  2. Ah ja lol ik had het toen aan :-) hihi.
   Heel leuk model eh!

   Verwijderen
 5. Heel erg mooi! Ik heb een kleedje van Van Hassels dat er ook erg op lijkt en ga mij dit patroontje ook aanschaffen. Bedankt voor de tip! (An)

  BeantwoordenVerwijderen