dinsdag 1 januari 2013

Terug- en vooruitblik

2012, Het was een jaar vol verandering. Om te beginnen zat ik het grootste deel van 2011 thuis in moederschapsbescherming, (wat de aanleiding tot de naaikriebel gaf) en verwelkomde we half december onze 2de spruit. Begin 2012 stond dus in het teken van dit nieuwe leven, zoeken naar een nieuwe balans en zoeken naar een nieuwe job, waar ik eind februari starte. Een heuse omslag van kinderverzorgster naar verzorgende in de thuiszorg. Maar één waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt heb. 2012 stond ook in het teken van het ventje die dan toch het risico nam om volledig zelfstandige te worden en waar we in 2013 zullen zien hoe dit verder loopt. Ook het jaar waarop ik na het eerste uur van het nieuwe jaar "de" grote vraag van het ventje kreeg en we in september in het huwelijksbootje stapte. Ook het jaar waar ik mijn blog in begon en de stap zette naar de naailes.
En vooral een jaar waarin ik enorm heb genoten van al die blogverhalen en dan ook menig uren achter de pc heb doorgebracht en een ventje die niet veel begrijpt van dat bloggevoel en swap, give-away toestanden. Van deze laatste won ik er een paar en hoop ik er snel weer één zelf voor te kunnen stellen.

2013 dan
Een jaar waar ik hoop wat rust en kalmte terug te vinden, want eerlijk is eerlijk, na nummerke 1 had ik snel de draad terug opgepikt, maar na nummerke 2 blijft alles in mijn hoofd en huis een beetje een fameuze puzzel. Dus streven we naar wat ritme en structuur die voor ons allen werkt.
2013 wordt ook het jaar van de verbouwing. We wonen dan wel in een nieuwbouw, maar plaatstekort zorgt tegenwoordig voor redelijk wat frustratie over rommel waar geen plaats voor gevonden wordt. En ik geef eerlijk toe dat mijn naaibezigheden daar veel mee te maken hebben, dus de garage waar toch nooit een auto in staat, moet plaats maken voor computer/speel/naaikamer. En wat kijk ik daar naar uit!! Eindelijk een plaats waar mijn naaimachine en overlock ongestoort zullen kunnen blijven staan en niet alles elke 5 minuten moet gestopt worden omdat we de tafel ook nodig hebben om te eten.
2013 Een jaar waar ik als doel heb 10kg af te vallen, zodat we terug pré nummerke 1 zijn.
2013 Een jaar waar ik onze financiën wat beter in het oog zal houden om eens echt te weten wat we eigenlijk alemaal uitgeven. En hieraan gekoppelt, wil ik dit jaar ook meer besparend te werk gaan. Alleen kopen wat we echt nodig hebben, mij niet zoveel laten gaan voor de kinderen (werkelijk hun garderobe is om het schaamrood van op de wangen te krijgen, al valt dit bij nummerke 2 wel mee, mss omdat het een jongen is)
Om me hierbij te helpen toverde ik een boekje uit de ikea om tot hopelijk mijn beste vriend dit jaar.
Veel plaats om lijstjes van vanalles en nog wat te maken. Ik gebruikte de kalender van mme zsa zsa voor het maandoverzicht en tussen elke maand enkele vrije blz voor alle bedenkingen, to do's die ik die maand wil verwezelijken (zowel op naai als huishoudelijk vlak) enz. Een rooster om mijn vermageringsproces bij te houden en dan nog veel blanco pagina's.
En vooral een jaar waar ik ook wat meer me-time wil.
Veel goede voornemens dus en dan staan ze er zeker nog niet allemaal tussen en dan hopen dat er toch een paar overeind blijven.

Nogmaals een geweldig 2013 aan iedereen!!!!!!


4 opmerkingen:

 1. Wat een goede voornemens allemaal! En wat heerlijk dat je een eigen ruimte krijgt om te naaien! Liefs Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel goede voornemens. ik wens je dan ook dat ze allemaal waar mogen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede voornemens, ik ga mij ook een boekje moeten aanschaffen denk ik want bij is het soms wat chaos. En wat die garderobe betreft ,hier net hetzelfde hoor.Ik koop meer voor mijn eigen dochter dan voor mezelf.
  En super hé dat je ook een overlock kreeg, super hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan. En best wel indrukwekkende goede voornemens!
  Leuk die doorstreepte "slechts 1x per "week"" :-D
  Wij gaan ook onze uitgaven wat beter in het oog proberen houden... Ik heb zo'n kasboek van de gezinsbond besteld, hopelijk helpt dat wat...

  BeantwoordenVerwijderen