woensdag 6 juni 2012

Je hebt zo van die dagen

Je hebt zo van die dagen dat je duizend en één dingen wil doen en liefst alles tegelijkertijd. En dan? dan loopt het soms nogal eens grandioos mis natuurlijk. Zo denk je: laten we eens iets bakken. Maar wat? cupcakes of koekjes? oh we doen ze alletwee!
Portie cupcakes in de oven en toch nog even snel iets anders doen, belletje gaat , hmm cupcakes nog niet klaar, 2minuutjes erbij, hmm die 2 minuutjes duren toch wel lang? klokje dus niet gehoord, maar cupcakes nog op tijd gered.
Hup koekjes 13min in de oven, eten geven zoonlief, klokje gaat maar zoonlief is toch zo goed als klaar, zal wel geen kwaad kunnen, resultaat: koekjes toch een beetje overbakken.
Koekjeslading 2 in de oven, telefoon en een beetje later: oeps klokje ingesteld maar niet op het knopje geduwd om het te laten lopen, gokken hoe lang het erin zit, toch nog effe snel dochterlief uit haar middagdut halen, werkt natuurlijk niet mee. resultaat: koekjes weer net iets te lang in de oven.
Koekjeslading 3 in de oven en wonder boven wonder halen die het wel.
Visschotel in de oven en ja hoor, door overproductiviteit iets heter dan gedacht, dus vis ook iets te lang in de oven, maar gelukkig nog eetbaar.
Conclusie 1: Volgende keer zitten we met de stoel voor de oven naar het klokje te staren (en eventueel nog in het hoofd mee tellen) en dan kan er toch echt niets misgaan? Of wel?
Conclusie 2: Uiteindelijk toch geen duizend en één dingen gedaan.

1 opmerking: