Pagina's

zaterdag 26 januari 2013

Leila kleedje

Afgelopen week ging mijn boek van "zo geknipt" op visite bij de kinderverzorgster van zoon lief, de volgende dag had ze een boek mee dat ik wel mocht lenen als ik wou. Het ging om "zelfgemaakte kleertjes" En laat die nu ook op mijn verlanglijstje staan. Dus werd de naaimachine toch tussen alle rommel vandaan gehaald en terwijl zoonlief zijn dutje deed (wel 4 uur lang) en dochterlief de werken van opa en papa overzag nam ik de eettafel weer in beslag. Ik tekende het "Leila" patroon over en begon. Een geweldig stofje in mijn gedachten en net genoeg stof als ik er een iets kortere tuniek versie van maakte.  Een pasbeurt verder wees al snel uit dat het wat krap zat in de breedte en ook aan de armen en hals zat het nogal nipt ( al zou ze volgens de maattabel zelfs in de maat kleiner gepast hebben).
Natuurlijk hadden we alle bias lint al bevestigd dus terug losmaken (pfffff) wat verknippen en terug vastmaken. Normaal zit er in het rugpand een knopenrij, maar ik besloot er dan maar een rits in te zetten zodat ik in de breedte toch een paar cm won. Resultaat: opeens toch veel werk aan het kleedje dat in eerste instantie snel in elkaar stond. Maar een leuk resultaat!
En dochterlief? Die kon het wel smaken.



Stof: Bambiblauw

9 opmerkingen:

  1. Schattig kleedje en die vogeltjesstof is echt super...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. na al dat werk gaat ge er nog meer van genieten als ze het aan heeft!!!
    T is echt heel schoon geworden!
    Maren (hoemmelke.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. >Amai ni, oh wee als ze nu s'morgens begint met "nee , ik wil geen kleedje, ik wil een broek!, wel meid dan doet ge er een broek onder aan!" :-)

      Verwijderen
  3. Dat is echt PRACHTIG. moest het ooit te klein zijn...hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. t stofke doet me instant aan de lente denken,
    mooi!
    liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen