zaterdag 5 januari 2013

mmmm raar

Deze namiddag tekende ik 2 patronen over, knipte de stof en zette in geweldig snel tempo dankzij kameraad de overlock 2 kaptruien in elkaar.

Voor dochterlief gebruikte ik het patroon uit "stof voor durf het zelvers" in wit/bruine klaverjes vier tricot die ik ik al enkele maanden geleden bij "rood met witte stipjes" bestelde. Voor de zoon werd het "het heidi en finn" patroon voor een hoodie in een 18 maand. De monsterstricot komt van de markt in Maastricht. Ik wou voor hem een versie zonder de voering maken, maar eens ik de stukken in elkaar zettte, bleek dat de voering essentieel was om het tot een goed einde te brengen.
Grote zus boos want zij vond die monsterstof leuker.
Alletwee klaar en dan de bedenkelijke blik, een pasbeurt en dochterlief 2 pullen rijker.
18 maand heidi en finn komt dus even groot uit als vlaamse 104? Strange. Maar allé dochterlief content want nu kan zij de monsterpull toch aandoen.
Eind goed al goed?


Ondertussen er wel achter gekomen dat de naadwaarde al in het patroon in zat en ik hem er nog heb bijgerekend, maar dat éne centimeterke kan zo een groot verschil nu ook ni maken hè.

6 opmerkingen:

 1. Mooie sweaters! En de zoon krijgt hem later dan wel hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie truien!
  ik vind de maten van heidi & finn juist aan de kleine kant. ik maakte er al voor mijn zoontje en nam daarvoor een jaar groter dan hij is (3 jaar ipv 2 jaar). Ik tekende de mouwen en onderste tailleband zelfs nog iets langer, en de trui is nog altijd maar nipt..die ene cm dat jij er bij tekende, zal toch veel verschil uitmaken denk ik zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze ogen super mooi & een centimeterke meer s helemaal nie erg, dan kunne ze hem lekker lang dragen!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoontjes! Ik ben echt fan van kaptruien :)

  BeantwoordenVerwijderen