vrijdag 13 juli 2012

Zpagetti

Wat langer dan een jaar geleden, toen ik  een maand of 2,3 zwanger was van nummerke 2 kocht ik mezelf in de veritas een startersetje zpagetti (dik haakgaren gemaakt uit t-shirtstof) om een handtasje te haken. Nu zoveel tijd later haalde ik het deze week eens vanonder het stof en begon met het lezen van de handleiding, want haken, dat had ik nog nooit gedaan (of ja ergens in de lagere school misschien) De handleiding daar kon ik niet echt aan uit dus bood de virtuele wereld van you tube de oplossing in de vorm van een "hoe te haken" basis filmke. Ijverig bezig bleek al snel dat het patroon correct volgen ook niet echt mijn ding ging zijn, dus trok ik alles terug uit elkaar en besloot een lange rechthoekvormige lap te maken, die dan in 2 te vouwen en langs 2 kanten vast te haken, een schouderriem haken en zo zou ik ook wel een handtas krijgen, zeker?
Zo gedacht, zo gedaan dus met hieronder het resultaat op foto.
Nu het haken met zpagetti vond ik zelf nogal vermoeiend, want het vergt toch wel wat kracht om de haaknaald overal door te trekken. Bij het setje zat een houten haaknaald en ik moet zeggen dat het haken niet veel langer had moeten duren of ik had een paar bleinen rijker geweest op de handen. :-)


4 opmerkingen:

 1. Knap dat je hebt doorgezet, haken is ook mijn ding niet, dus veel bewondering hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. onze Bas s 's avonds aan t "kettinghaken" & de "knoopster" werd hier ook trug ingevoerd om "zomerarmbandjes" te maken ... euhem ... wat een bommer: zomer???
  maar dus leuk om op herfstige avonden te doen ;-)
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, als dat haken even duurt kreeg ik ook last in mijn kleine pinkje maar het is wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja het voordeel is wel dat ge gewoon in uwe luie zetel naar een filmke kunt zien en ondertussen op automatische piloot verder doet. Dus ik zal mij zeker nog wel eens aan iets wagen, maar eerder met een gewoon draadje

   Verwijderen