Pagina's

dinsdag 29 maart 2016

De Lotta-Gloria

Eindelijk! Paasvakantie!!! En toen was daar WIND en REGEN!

De paasvakantie gaf hier in mijn hoofd ook de start voor het maken van wat lente en zomerspul. (oké  proberen de deadline voor het kraamcadeau en kleed op bestelling niet te vergeten)
En voor dat zomerspul kwam Griet van Emma en Mona als geroepen. Vorig jaar had ons Nore namelijk een halterkleedje dat de stap van de wasmachine naar de kleerkast meestal niet haalde, dus wou ik haar dit jaar voorzien van zo enkele nieuwe kleedjes. De Lotta rok stond al op mijn lijstje en toen kwam ze daar zowaar aangelopen met een patroon voor een haltertopje aka Gloria. Soms valt alles samen.
Met het slechte weer haalde ik gisteren een proefstofje uit de kast en begon te knippen. Het stofje is wel niet ideaalvoor het topje aangezien het een zomersweat is en dus waarschijnlijk wat te dik, maar dat zullen we in de zomer wel zien. Het maakt ook dat het wat minder rekt en het bovenstuk wel een maatje groter had mogen zijn, maar het past. Ik stak dan ook geen elastiek in het achterpand aangezien het topje genoeg aanspande (en ik uit ervaring weet dat ze de dingen liever wat losser heeft).
Het topje werd zo een achttal centimeter ingekort om dan daar de Lotta rok aan vast te naaien.

stofje: markt MaastrichtAchteraan per ongeluk een contrasterend stiksel, maar dat blijkt een leuk détail achter.

Vooraan werd het voorpand en het beleg toch nog met een klein stiksel vastgezet zodat het beter zou blijven zitten. 

Conclusie? Superpatroon, waarbij geen uitleg nodig, wat zeker nog enkele keren zal gebruikt worden voor de zomercollectie.

Helaas iets minder in afwerking binnenin want de lockmachine werkte niet mee en na 4 gebroken naalden gaf ik het op. Morgen proberen van hem binnen te gaan doen in de winkel voor nazicht en dan twijfelen of ik mijn naaimachine dan ook niet beter in één keer mee binnen doe op onderhoud.

7 opmerkingen:

 1. Heel tof! Je brengt me op ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig!! Dit ga ik lekker pinnen voor Joía.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw dit vind ik mooi gedaan!Jammer dat ik alleen tieners heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een super idee! Ik wil dat jurkje precies al voor mezelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zou je dat wel doen... je naaimachine tegelijkertijd binnen brengen? Ik zou dat pas binnen doen als ik de overlock terug had. Of heb je er nog eentje op reserve staan???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hey wou hem nu binnen doen omdat we toch enkele dagen naar de zee vertrekken straks maar winkel was gesloten. En ja Winkel is in mechelen centrum dus moet dan vanuit leuven naar daar, dus is wel nog een trip uitgespaard, nu je kan ook een afspraak maken en dan maken ze dat direct terwijl jij even gaat winkelen of zo, maar anders mag je dat meestal ook gewoon 1 à 2 dagen later gaan halen, tenzij er natuurlijk echt iets fameus aan zou schelen. En als het echt te erg word kan ik nog altijd wel het singerke dat de dochter van de sint heeft gekregen gebruiken ;-) maar zo erg zal het wel niet worden (en genoeg vriendinnen in de buurt met een naaimachine die me ook wel uit de nood kunnen helpen , maar voor die paar dagen zal dat wel niet nodig zijn)

   Verwijderen