Pagina's

zondag 14 februari 2016

Ritstasjes

Enkele weken terug op één van onze tweewekelijkse naaidates deden enkele dames aan restjesverwerking door het maken van ritstasjes. De dag erna zat ik al in mijn eigen mand te zoeken naar restjes om te combineren en zo werden vier zakjes geboren. Van de één zijn we al contenter dan van de ander.
Van deze twee grootste ben ik nog het meest tevreden. Enkel bij de boompjes liep het een beetje mis met de rits, Ik stikte iets te dicht bij de rits waardoor ze wat stroever open en dicht gaat. Het viewmaster exemplaar zal dienen om de gps in te steken (met dank aan één van de naailadies die opmerkte dat ze zo een tasje wou maken voor haar gps) Die met de boompjes zal waarschijnlijk volgestopt worden met wat naaispullen voor die keren dat ik niet veel materiaal nodig heb op de naaidates. 


En dan zie je op de foto opeens dat je het plakrollerke toch eens moet laten 
rollen over het zwarte exemplaar ;-) 

Bij het kleine popcorn tasje liep het aan de hoekjes toch redelijk fout, maar voor bij de dochter haar speelgoedbak goed genoeg. Bij het groene tasje koos ik ervoor om de ritsflapjes achterwege te laten omdat ik de opening bij het zwarte exemplaar te klein vond.
Ik gebruikte de tutorial van Peggy Sew. Een handleiding inclusief vijf formaten. Ik voegde wel ritsflapjes toe omdat ik dit mooier vond,maar bij de kleine formaten wordt de opening dan dus wel een beetje te klein. ( dus dan beter zonder, als je het praktisch wil houden.)

Er zijn nog enkele stofjes van de stoffenverkoop beschikbaar, neem gerust nog eens een kijkje http://evengenaaid.blogspot.be/2016/02/stoffenkast-opruimen-stoffenverkoop.html

4 opmerkingen: