maandag 26 mei 2014

Eindelijk...

Eindelijk! Als in: "na drie jaar naaien wordt er eindelijk iets genaaid voor de wettelijke wederhelft" Nu ja, niet dat die wederhelft daar op zat te wachten, zeker niet wanneer hij de fleurige stofkes ziet waarmee de kids hier rondlopen. Manlief houdt nu éénmaal van effe, eventueel een streepke of een ruitje maar een print is er meestal wel over. Vaak wordt hier dus nogal een wenkbrauw omhoog getrokken bij het zien van nieuw aangekochte stofkes.
Maar manlief had pech, want ik wou echt wel eens graag een mannenhemd maken (en ja ne mens kan toch niet voor de kids blijven naaien, de kasten geraken immers ook vol)
Tussen de collectie van Soft Cactus vond ik een stofje met print die niet te schreeuwerig en vrij neutraal was (al leken de bolletjes van ver toch wel erg roos, zucht) Ik gebruikte het patroon uit de knipmode van november 2013 en maakte van de lange mouwen een korte mouw. Een eerste meetsessie werd gehouden, het patroon overgetekend en dat leek wel erg klein, dus 2de meetsessie en inderdaad het moest opeens 2 maten groter zijn. Een naaiwerkje met veel tussentijds passen later, was er het perfect zittend hemd!
Hup naar de 2de versie in een iets duurder stofke en laat deze ook iets gewaagder zijn in print (maar ik ben er wel helemaal weg van)
Wordt dus vervolgd.

 
Oh ja tussendoor maakte ik ook nog een 2de versie van de baggy broek uit de vorige post, gewoon omdat ze blijkbaar zo geweldig zitten en ik dit stofke er wel vond bij passen.
 
 

12 opmerkingen:

 1. ha, een tijdje geleden maakte ik een mannenhemd uit dezelfde stof voor mijn man. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi hoor ik vrees dat ik hier niet te veel mannenhemden ga moeten maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar verhaal over mannen, motiefkes en hun stof keuze...wat een mooi hemd is dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha, die stof ligt ook klaar voor een mannenhemd, zo ooit, als ik tijd heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi misschien moet ik me hier ook eens aan wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Keitoffe baggybroek én hemd! Poehoe, ik mag hier geen maken, man in huis wil dat niet dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tijd zal het hier ook nog moeten uitwijzen, want het is nog niet gedragen :-) (nu ja voor te werken kan hij het zowiezo al niet dragen)

   Verwijderen
 7. Leuke broek zeg!!!! Zalig om te dragen zeker?
  Ik ben ook bezig met de van mij aan elkaar te stikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. deze was voor het dochtertje , ik vind die broeken voor volwassenen eigenlijkmaar niks, maar begin precies stillekes aan van gedacht te veranderen en wie weet maak ik toch eentje voor mezelf, al denk ik niet dat ik er defiguur voor heb

   Verwijderen
 8. Lol, het verhaal alleen al ;)
  Het leverde de wettelijke echtgenoot toch een heel mooi en super goed passend hemd op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dat manlief toch goed meegewerkt heeft, aangezien hij de verschillende pasbeurten ondergaan heeft. Hopelijk wordt het hemdje nu ook nog uit de kast gehaald, want het is heel mooi geworden!!
  En die baggy broeken blijven zalig. Zou er zo wel eentje voor mezelf willen, zeker in dat leuke stofje!

  BeantwoordenVerwijderen