zondag 18 mei 2014

Baggy zomerbroek

Enkele weken geleden kocht ik in de H&M een leuk flodderbroeje met ananas design. Dochterlief stond er geweldig mee en het zag er zo comfortabel uit dat ik in de week op zoek ging naar een gelijkaardig exemplaar maar van een kale reis thuis kwam. Dan maar zelf proberen maken en in de kast vond ik een perfect katoentje waarvan ik hoopte dat het toch net niet te stijf zou vallen voor deze broek. Voor ik zelf aan het tekenwerk begon piepte ik toch nog in de laatste knippie die ik nog had gekocht en ja hoor ik had geluk! In de bijlage ervan (knippie 2/2014) stond gewoon het exacte patroon van wat ik nodig had. Toen ik het patroon overtekende vond ik het er vanbovennogal hoog en gek uitzien, maar uiteindelijk is de broek perfect uitgedraaid, zelf de maat zat direct goed! Madam moest hem deze morgen passen of de lengte goed zat (had het met andere broek van haar afgemeten) en aangezien het oké was, wou ze hem ook al niet meer uitdoen en hij is dan ook al direct fameus speelproof verklaard. Deze zal zeker nog eens worden gemaakt en het gebruikte katoentje bleek dus niet te stijf al zou ik het een volgende keer mss wel met een soepeler stofke maken.
 
Stof: stoffenspektakel
patroon: Bijlage knippie 2/2014 model 12312 opmerkingen:

 1. Ik vind hem prachtig! Mijn kleerkast roept ook om zo'n broek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel mooi uit en ik denk ook zalig om te dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk zeg ! Ik was gisteren met mijn dochter in de stad, we zijn ook op zoek geweest naar zo een broek (in damesmaat XS/S) maar die ze heeft gepast had niet zo een pof onderaan maar strakke pijpen en dat zat dus niet lekker. Zelf maken is natuurlijk ook nog een optie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel leuk, ik ga op zoek naar het patroontje! alleen heb ik de knippie van 2017 nog niet in huis, voor de komende 3 jaar... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel knap! Ik wil er zelf ook 1tje, ik ga eens rondkijken voor een patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Ideaal dat ik dit net nog zie, vanavond de laatste naailes van het schooljaar dus ik kan nog snel aan het overtekenen slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi, leuk broekje! Ik ben net bezig met maat 134. Alles is klaar, behalve de taille/tunnel.
  Ik twijfel over hoe lang ik het stof moet knippen. In de beschrijving staat dat de tunnel 72 cm lang moet zijn plus de naden. Maar als ik de taille van het broekje rondom meet kom ik op 80 cm...Voorkant is al gerimpeld... Hoe heb jij het gedaan? En heb je het verstevigd met Vlieseline?
  Hopelijk wil je mij helpen (ik ben een beginner:). Alvast bedankt.
  Groetjes, Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb de maat van de beschrijving gebruikt voor de tunnel (wel iets breder omdat mijn elastiek ook wat breder was) ik heb hem niet verstevigd met vlieseline. Veel succes ermee!

   Verwijderen