donderdag 17 april 2014

Theo

Net zoals zoveel van jullie viel ik als een blok voor het theo patroontje van "zonen 09".
Toen ik ergens las dat de handleiding alleen al meer dan 60 pagina's dik was, besloot ik het patroon in de papieren versie te bestellen. Geweldig vond ik het systeem van smalle en standaard maten Zeker aangezien ik hier een zeer smal zoontje heb rondlopen, bijna 2.5jaar gemiddelde grootte maar met zijn 10 à 11 kg niet de dikste dus en dat zie je zo aan zijn sprietarmen en dito benen.
Toch wou ik het eerst uitproberen in een proefstofje (je kent het wel een stofje dat je opeens toch niet meer zo geweldig vindt) Om een lang verhaal kort te maken, die belandde dus in de vuilbak. Ergens moet iets zijn misgelopen aangezien mijn kraag langs geen kanten paste en ook mijn mouwen te groot bleken voor het gat waar ze in moesten passen. Ik maakte de smalle 92 aangezien hij nu 86-92 draagt, maar toen ik het onding zonder mouwen en kraag dan even aandeed om te passen, bleek het echt wel veel te klein.
Vandaag nieuwe poging, nieuw stofke, wel een goed deze keer (maar gelukkig had ik er genoeg van voor moest er iets mislopen) Ik tekende de standaard 98, enkel een zakje en geen tralalaatjes en deze keer kon ik het gelijk niks in elkaar zetten en het past! Al moet ik wel zeggen dat het niet veel kleiner had moeten zijn, dus conclusie: duidelijke uitleg, schoon hemdje maar nogal kleine maatjes.

patroon: theo zonen 09
stof stenzo stoffenkraam.nl

5 opmerkingen:

 1. Dit stofje behoort momenteel tot mijn favorieten. En leuk gedaan met de twee soorten kamsnaps!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!
  Ik begon net te lachen! Wat toevallig! Ik heb hem ook net genaaid. Hetzelfde stofje en ook met KamSnaps. Ik zal zeggen: Wij hebben smaak!
  Mijn Theo vind je vanaf 10 mei op mijn blog. Is namelijk nog TopSecret :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gemaakt, leuk met de twee kleuren kampsnaps.
  De patroontjes van zonen 09 vind ik ook super!

  BeantwoordenVerwijderen