zondag 13 april 2014

Candy Cane

Het boek Homemade mini couture kwam de laatste tijd veel uit de kast. Er was de mambo testversie voor het communiekleed van één van de kinders van the best friend ,(ondertussen werd het startshot gegeven voor de echte versie in een aangepaste maat ) een mambo voor de eigen dochter, een popsicle als kraamcadeau waar we helaas een foto van vergaten te trekken. En dan werd in de week de candy cane overgetekend. Als we het rijtje dan nog aanvullen met de reeds gemaakte modellekes:marshmellow, lemondrop & giggle heeft het boek hier duidelijk voor redelijk wat inspiratie gezorgt. De stof voor blush en icing ligt dan ook nog te wachten in de kast en dan vergeten we te vermelden dat zoonlief mss stilletjes aan ook de leeftijd bereikt voor de jongensafdeling van het boek!
Het perfecte stofje voor de candy cane  vond ik enkele weken geleden bij den depot. Oké, ik vond het stofje en toen ik het boek aan het doorkijken was, vond ik het er perfect bij passen.
Gisteren geknipt en in stages in elkaar gezet. Wat een gemakkelijk kleedje trouwens om in elkaar te steken! Ik voerde enkel het topje met de zelfde stof als de buitenkant en voor de rok rimpelde ik de gehele stofbreedte op enkel cm na zodat de halve cirkel zoom zou uitkomen. Een omgekeerde wereld dat wel, want de rok werd eerst omgezoomd alvorens het aan het bovenstuk vast te zetten, dat leek me gewoon gemakkelijker.

patroon: candy cane uit homemade mini couture
stof: den depotEn ondertussen bijna beweegloos met de mond aan het mompelen
hoelang het nog ging duren


Een jacob stond ook nog op de planning en werd in de week afgewerkt. Ik maakte een maatje groter dan de vorige, maar die blijkt toch maar net te passen. Volgende keer mss toch nog een maat groter. Groene stof van ik weet niet meer waar en appeltjesstof van bij Veritas.
En de dochter die toen al helemaal beu was
patroon: jacob zonen 09
stof: uit de kast en de veritas
 
 
En ondertussen ligt het werk aan de eigen jas even stil aangezien er geen naailessen zijn in de paasvakantie en zijn we in blijde verwachting van de bestelling groepsaankoop guttermanngaren en kamsnaps
 


5 opmerkingen:

 1. ik maakte ook al een paar keer de candy cane maar ik vind het wel vervelend dat die bandjes steeds afzakken.... of is dat bij jou niet zo.
  wel mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja ze heeft hem nog enkel aangehad om te passen en voor de foto's dus het afzakken van de bandjes is momenteel nog niet opgevallen, zullen we dus nog moeten afwachten

   Verwijderen