zaterdag 1 februari 2014

Zachte stofkes en handig gerief

Bij pauli viel enkele weken geleden mijn oog op de stapel nicky verlours en dan vooral de petrolblauwe (het blijft een kleur waar ik snel naar grijp) en een heel donker roestoranje. Ik dacht direct aan de sportbroek die ik in de laatste ottobre zag en nam de stof mee + wat extra.
Donderdagavond had ik nog eens een naaiavondje bij het naaimaatje (was weer veel te lang geleden) en de broek stond snel in elkaar. Enkel voor de elastiek en het omzomen moest ik wachten tot gisteren na de pasbeurt van dochterlief. Ik besloot dat het vanboven van breedte wel meeviel en zoomde de boord gewoon om zonder elastiek. Een turnles later werd bewezen dat dat toch niet zo een goed idee was, dus deze namiddag werd de boord terug een beetje losgemaakt om de elastiek erin te steken. En voila weg met de bouwvakkerspoep (een probleem waar mijn kontloze dochter wel vaker last van heeft, lang leve de knoopelastiekskes in de broeken)
Toen ik vorig weekend de broek overtekende bleek al snel dat ik wel heel veel stof overhad, dus werd er ook nog een kaptrui geknipt. Wel de kraagversie, want van de roestkleurige stof had ik niet zo erg veel over. En met een beetje geluk heb ik nog genoeg over voor een broek voor zoonlief (en anders voor een shortje of zo)
Laat wel duidelijk zijn dat deze 2 kledingstukken nooit op dezelfde moment zullen worden gedragen.

patroon: ottobre 1/2012
stof Pauli Leuven

kaptrui stof voor durf het zelvers

Het volgende project dat ik vorig weekend klaarknipte, maakte ik in tweevoud. De docher haar prinsessenpennenzakje voor haar stiften was al even stuk en ik wou al lang de pennenzak van oontje eens maken, dit was dus het ideale moment. Ze mocht natuurlijk zelf de stof kiezen en koos de overschot van de flamingostof van veritas. Een 2de pennenzak werd klaargesneden voor de knutselkartelschaar en bijhorende wisselstukjes.


flamingostof: veritas (voering is fluo roos met blauwe geruit van het stoffenspektakel)
vogeltjesstof: stoffenkraam (voering, rood met zwarte bollen van het stoffenspektakel)

Uiteindelijk vraag ik me af waarom ik er zo lang mee heb gewacht, want zo een leuk snel projectje. Nu ja het is ook gewoon veel leuker naaien als al het knip en verstevigwerk al gedaan is. Ik denk dat ik dus wat vaker enkele projectjes in één keer ga klaarknippen en gelijk verstevigen.

Nu moet nog slechts 1 van die klaargeknipte projecten gemaakt worden. Ik kan al verklappen dat het een handtas zal worden en vandaag deed ik al het voorbereidend werk: de riempjes, voorzakjes, binnenzakjes, paspel, lusjes enz.  To be continued ....

Oh ja, gisteren volgde ik nog mijn gratis les bij Van Rooy Mechelen, leende een papiertje van medelesgenoot zodat ik toch wat nota's kon maken. En toch wat dingen bijgeleerd die ik zeker nog eens zal uittesten.

10 opmerkingen:

 1. Ik krijg zelf al zin om die kleertjes aan te trekken! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik precies ook nog eens naar Pauli. Is dat de moeite, die les bij Vanrooy? Ik heb er onlangs een pfaff expression gekocht ... Hoelang heb jij gewacht voor die les?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wel ik heb mijn expression 3.2 van begin december en vond het toch wel eens handig dat sommige functies een werden uitgelegd, of bij bepaalde steken waarvoor je ze het best gebruikt. Ook geleerd dat je helemaal geen knoopaanzetvoet moet kopen voor een knoop ermee aan te zetten (nu niet dat ik dat vaak met de machine doe, maar toch handig als je een hele reeks knopen moet aanzetten)

   Verwijderen
 3. cool ... die jogging, heb hem alvast gepind!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er idd comfy uit, die broek en trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeer leuke pennenzakjes! Wij vinden de zakken van de joggingbroek zeer leuk gedaan.

  Creatieve groetjes van het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen