zondag 19 januari 2014

The Mambo

Wie werd er niet verliefd op de "mambo" uit homemade mini couture? Ik allesinds wel en eigenlijk was het één van de eerste patroontjes die ik overtekende, maar het bleef maar liggen wachten op de perfecte stof voor de zomer. Nu ja wat later werd beslist dat er eigenlijk wel al veel te veel in dochterlief haar kast lag, dus het plan werd verschoven naar lente/zomer 2014. Nu vroeg mijn best friend of ik het zag zitten om mee met haar het communiekleedje van haar jongste dochter te maken. Duh tuurlijk. Toen liet ze mij het stofje zien dat ze in gedachte had en ik moest meteen aan de mambo denken.. Aangezien we toch nog eens een dagje naar maastricht gingen, besloten we een winters stofje mee te brengen om een testversie uit te maken. Voeg daar nog een namiddagje of 2 naaien aan toe (vooral dankzij de compleet niet meewerkende naaimachine van the best friend die tijdens namiddagje 2 vervangen werd door mijn oude vriendin) en we hadden een geslaagde net iets te grote testversie. En daar groeide mijn idee om ook uit zo een mooi stuk ribvelours een winterse mambo te maken. De stof daar was het even op wachten want de 2 kansmakers die ik op ogen had, bleken zo goed als overal uitverkocht maar dan toch nog gevonden bij herberttextiel.nl.
Dinsdag liet ik mijn wijsheidstanden knippen, dus de rest van de week thuis en donderdag tekende ik het patroon (ah ja want dat van een jaar geleden ging te klein zijn) en knipte de stof met veel pauzekes. Gisterenavond begon ik eraan, verstand op nul en dat laatste was niet zo een goed idee. Ik naaide hals, armsgaten en zijkant toe en toen viel mijne frank dat ik het bovenstuk zo wel niet kon draaien. Beter toch het boek erbij gehouden (of ligt het aan de verloren wijsheid?) Werkje opzij gelegd en mij wijselijk in de zetel gelegd. Deze morgen dan volle moed tailleband en zijnaden terug losgemaakt (en ah ja die waren natuurlijk ook al overlocked,grrrr ) Maar nu een blije dochter die na de fotosessie het kleedje weer niet meer wou uitdoen.
Let's mambo!
9 opmerkingen:

 1. Lol, ik werkte vandaag een kleedje af in hetzelfde stofje ;).
  Dit kleedje is trouwens te mooi om het zomaar 'proefversie' te noemen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is mijn versien niet de proefversie van mijn vriendin haar dochter ;-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi, laat de weten nog maar even duren ... of nee, ik heb een beter voorstel, laat de dochter er volgend jaar ook nog in kunnen ;-)
  Benieuwd naar de definitieve communieversie, want onze jongste doet dit jaar ook haar communie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het i de dochter van mijn beste vriendin die haar communie doet ;-) Dit is de mambo versie voor mijn dochter (moet nog 5 worden en nog niet gedoopt geraakt ;-) )

   Verwijderen
 3. heel schoon. idd stofje is iets te zwaar voor communiejurk maar echt wel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap, ik zou mij er ook eens aan moeten wagen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ben ook op zoek naar een model voor de communie, misschien wel een ideetje....

  BeantwoordenVerwijderen