zaterdag 11 januari 2014

en dan die met de andere plooi.

We blijven verder gaan met het plooiconcept. Deze keer was dochterlief de gelukkige. Ik was er als de kippen bij om deze stof te bestellentoen ik van bambiblauw het mailtje kreeg dat hij terug beschikbaar was. Vaak getwijfeld maar nooit gekocht, dus nu ging ik mijn kans niet laten schieten. Met dit geweldig stofje is er eigenlijk geen nood aan een ingewikkeld patroon, eenvoud siert denken we bij deze. Het patroon werd dat van het basisjurkje van "stof voor durf het zelvers" maar het rokdeel voorzag ik van een middenplooi. Eigenlijk ging ik er ook nog de kapmouwtjes aan zetten, maar dat zorgde vooral voor veel gevloek en na enkele keren lostornen en maar niet tot het gewenste resultaat te komen, besloot ik ze achterwege te laten (vooral omdat mijn stof nog een tornsessie niet meer ging overleven) Mijn andere voornemen voor het kleedje was een doorlopende print aan de rits. En ja hoor, in deze missie slaagde ik wel en we gaan nu niet op een mm zien hè.
Ik content, mijn madammeke content, iedereen content!

en ja kleine broer wou ook nog eens mee op de foto hè

7 opmerkingen:

 1. Dat is een vrolijk kleedje! Bij het zien van die stof heb ik altijd spijt dat ik niet meer in de kleuterklas zit :-) Maar zo'n jurkje voor een achttienjarige, dat is er wat over hé. Sjiek trouwens, dat doorlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En trots dat kleine broer is dat em mag mee poseren met een zus die zo prachtig gejurkt is!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi :) ook één van mijn favorieten hier :) en super dat het doorloopt aan de rits :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi gedaan. Vind dat altijd zo knap doorlopende stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk stofje met een jaren-60 gevoel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohh mooi!!! Ik heb vorig jaar ook een jurkje met die stof gemaakt. Vind het nog altijd een topper.
  Michael Miller rules!!
  Heel goed gedaan, die rits!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal verliefd op het stofje. Had nooit gedacht dat het zo mooi staan in een kleedje, maar het is helemaal geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen