vrijdag 29 november 2013

Pinguïngekte

Een hemdje met lange mouwen voor zoonlief stond al even op de to do lijst. In de kast ook wat stofjes die hiervoor in aanmerking kwamen. En toen belandde we nog eens op de webshop van bambiblauw en kon ik niet weerstaan aan de pinguïnstof. Zeker niet nu zoonlief zijn liefde voor pinguïns heeft leren kennen tijdens de herfstvakantie (obsessie is misschien een beter woord)
Voor de afwerking van de mouwsplit dook ik in de cursus van de naailes, maar die werd niet duidelijk genoeg bevonden, dan maar zoeken in het grote singerboek, maar daar geen uitleg in gevonden om dan nog een boek met technieken vast te pakken, waar het gelukkig wel vrij duidelijk stond in uit gelegd.
Tot de laatste seconde van de naailes werkte ik om het toch nog af te krijgen zodat ik thuis enkel nog de kamsnaps moest bevestigen. En daar begon het. Ik stootte weer op het kamsnap kleurenprobleem van een vorige post en deze keer ontbrak er veel te veel om het mooi te kunnen oplossen met enkele witte stukjes. Dan maar nieuwe zakjes besteld, maar de levering zal pas ergens in december zijn aangezien het een beginnende webshop is. Gisterenavond had ik een naaiavondje bij een vriendin en was ik mijn beklag aan het doen over het pakket, toen ze me direct haar doos kamsnaps in mijn handen duwde om er de juiste kleur uit te halen en ik niet langer moest wachten om het hemdje af te maken. De schat. Dus ondertussen een afgewerkt hemdje en de pinguïngekke zoon content.


stof: bambiblauw
patroon: ottobre 6/2013

 
Ik ging ook nog een naar de markt in maastricht en één van de stofje werd de volgende dag al herwerkt tot een kaptrui van SVDHZ maar dan weer de versie met kraag.
 


1 opmerking:

  1. Amai, dat is een schoon truitje, met die beren. Zalige stof. Daar zou ik absoluut zwaar mee scoren, hier.

    BeantwoordenVerwijderen