zaterdag 30 november 2013

Keuzes en hulp gevraagd!

Al even is er de wens (of droom)van een nieuwe naaimachine. Er is al veel getwijfeld aangezien mijn singer nog maar 2,5jaar oud is (en ik ergens in begin zoiets had van "alsik binnen 5jaar nog zo veel naai, koop ik me een duurder geval") Maar nu is de knoop toch doorgehakt. Mijn trouwe singer heeft me veel plezier bezorgd, maar het wordt tijd voor iets nieuws. En daar begint het, al die keuze! Maar één ding staat zo goed als vast, het wordt een Pfaff. Iets met wat meer power. Andere vereiste: Een goede hoge voetstand, dubbeltransport, zeker nog steeds draadinrijger, want ik zou niet meer zonder kunnen. Maar dan de twijfel tussen de verschillende modellen: Expression 3.2, Ambition1.0 of select 3.2? In de week toch eens een tripje proberen te doen naar een naaimachinewinkel (wat hier ook niet dichtbij is, of je moet een Singer of Bernina willen) Maar tips en ervaringen van jullie hoor ik graag!

9 opmerkingen:

 1. Ik mag zelf eigenlijk geen raad geven, ik mag/mocht voor mijn sint/kerst/verjaardag een nieuwe naaimachine kiezen. Ik had van te voren natuurlijk al eens gekeken (voor ik wist dat ik er eentje mocht). Wij zijn vandaag (en 2 weken geleden ook al) naar het naaicentrum (Feys) geweest en omdat ik een iets zwaardere machine wilde (ik maak vooral broeken voor mijn jongens en begin nu ook met truien).
  We hebben zowel vorige keer (vooral gericht op de select 3.2 en 4.2) als deze keer (gericht op expressien 3.2 en de selects) en de expression heeft een zwaardere motor.
  Wat ik wel kan zeggen is dat de select 3.2 niet de automatische draadinrijger heeft. De ambition en expression hebben geen voetpedaal (volgens wat ik me herinner).
  Bij ons is het dus een Expression 3.2 geworden, die is besteld, dus nu nagelbijten en afwachten.
  Veel succes met de keuze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik had al enkele weken mijn oog laten vallen op de expression 3.2, zeker nu hij in promo staat (en hier ook gesponserd met kerst en nieuwjaarsgeld +mijn oude machine hopelijk nog verkopen voor 200à250 euro) Ik vroeg me nu enkel af of de goedkopere versie ook niet voldoende is voor mij en dan zit ik soms ook met de vraag of zo een mechanische (zoals de selects) niet tijdlozer zijn, vooral op vlak van herstellingen omdat je niet met al die electronica zit. maar ja hoop dinsdag eens in mechelen bij van rooy langs te gaan (en hoop dat ze die ook gewoon in stock hebben, aangezien die ook een webshop hebben) Veel wachtplezier in elk geval en bedankt voor je reactie, super leuk trouwens dat je zo verrast wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een brother innov-Is 100 prime editition, en ik ben er super content mee. Ik heb 'm sinds juni ik heb er al veel mee gedaan, ondertussen ook wat tassen onder gestoken om te reparen en ook dat gaat goed :) Hier kan je mijn review vinden http://bouquetofbuttons.be/2013/11/15/review-brother-innov-is-100-prime-edition-naaimachine-sewing-machine/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry kan je niet helpen want ik heb een Husqvarna. Kostte meer dan €1000 en ik ben er niet content van...daarvoor had ik een Singer van een paar honderd € en die was eigenlijk veel beter. Spijt als haren op mijn hoofd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. amai dat kan ik geloven, tot nog toe alleen nog maar goede dingen gehoord en hopelijk kan ik ze ook echt uitproberen

   Verwijderen
 5. Ik sta voor dezelfde keuze :-)
  De Pfaff Expression 3.2 staat momenteel in promotie: 999 euro ipv 1299 euro.
  Volgens de mevrouw van de naaiwinkel zijn de machines uit de Pfaff Ambition lijn geen echte pfaffs...Wat ze er nu mee bedoelde, weet ik niet.
  De select 3.2 is echt basic en toch ook nog 699 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een Brother Innov'is 100 (ook, zoals hierboven) in september gekocht (gekregen eigenlijk ;) dus ik kan je niet helpen met je Pfaff...
  Ik vond het design (en ook de prijs ;) van Brother schoner dan Pfaff, die zijn nogal hoekig in mijn ogen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze zeker zo goed zijn! Vraagje: waarom een Pfaff en geen Bernina, waar altijd iedereen de mond vol van heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad onze naaijuf denk ik ook en daar hebben we alleen bernina's (maar meeste nemen hun eigen machine mee) en weet niet maar met de bernina's heb ik precies gene klik, en vind precies dat je daar toch nog net iets meer de naam betaald als ik naar mogelijkheden kijk. Zullen natuurlijk ook wel goede machines zijn, daar twijfel ik niet aan. Nu ja die Pfaff zal in het begin ook wel erg wennen zijn natuurlijk, als je al even gewoon bent omop een bepaald machine te naaien

   Verwijderen
 7. Ik heb de 3.2 en ik vind het een grote teleurstelling!
  Naald verwisselen gaat heel lastig. De verlichtin (LED) is te zwak. De snelheid is weliswaar te regelen met een knop maar het effect is nauwelijks waarneembaar. En het allerergste is dat de machine een gewone simpele stiksteek niet mooi recht regelmatig naait.

  BeantwoordenVerwijderen