zondag 5 juli 2015

Viscosejurk en een zeer vroeg verjaardagcadeau

Weer al even geleden. Er werd wel genaaid maar net iets minder door de drukke laatste schooldagen en de hete eerste vakantiedagen, allé toch voor de kids, ik moet nog geduld hebben tot in augustus :-)
Enkele weken geleden zag ik bij den depot een mooie lading viscose stofjes binnenkomen en ik bestelde er direct enkele voor zomerse kleedjes en topjes.
Ik twijfelde tussen een jumpsuit en kleedje voor de dochter, maar een kleedje leek met toch handiger. In Ottobre 3/2014 vond ik een model voor een viscosejurkje dat net startte vanaf haar maat. De viscose was hier en daar wel een uitdaging op mee te werken, maar het is gelukt en de dochter is blij met het resultaat.
Enkele weken geleden bestelde ik bij mijn vader een inklapbare teken/kniptafel.

Want geef eerlijk toe, zo enkele uurtjes patroontekenen of knippen is nogal belastend voor de rug en tel daarbij nog eens een niet zo rugvriendelijk beroep en je snapt de nood aan een hulpmiddel. Sinds ik het exemplaar van Heidi van Patat en Kroket zag, bleef het in mijn hoofd steken (ik vind de blogpost niet meer terug op haar blog ofwel zag ik het op haar facebook pagina)

Het idee is eigenlijk gewoon een ikeatafeltje dat moet worden verhoogt + nog eens extra wieltjes

Hier het ikea model

En hier mijn exemplaar.Op perfecte hoogte en Loodzwaar, dus de wieltjes komen zeker van pas, een schuifje voor wat tekenmateriaal, omnigrid, latten, wat restjes versteviging, en dan twee schapjes voor rollen, patroonpapier, versteviging, volumevlies,... (En hierbij al mijn verjaardagscadeau voor eind september ;-) )
7 opmerkingen:

 1. Zo'n kleedje maken kan iedereen die wat kan naaien :D. Grapje hé, mooi kleedje. Ik ben momenteel ook met een viscose stofje bezig en de afwerking is toch een delicaat werkje. Maar je kniptafel .......zo super geweldig .... Ongelooflijk knap ..... Dat kunnen niet veel mensen zelf maken! Een dikke pluim voor je vader. Dat gaat ook in mijn hoofd blijven steken, pijnlijk zo'n tafel in mijn hoofd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super tafel! Daar zal je rug content mee zijn, want patronen tekenen en stof knippen kan belastend zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. handig zo een tafeltje! Ik kan me perfect behelpen aan ons kookeilend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, een werktafel op de juiste hoogte.
  Voor je lijf is patroontekenen op de pc met PatternMaker misschien wel een uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat kost die kniptafel en waar kun je die kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mijn vader heeft die gemaakt aan de hand van een model van ikea, die van ikea is gewoon lager in hoogte (mss dat het ook lukt om die van de ikea te verhogen)

   Verwijderen