zaterdag 13 juni 2015

Theo en Olé

De blogdip is nog niet voorbij, maar dat wil zeker niet zeggen dat de naaimachine stil staat. Ideetjes (en stof) genoeg.
Voor de zoon haalde ik de zonen 09 patronen nog eens boven. De Olé stond al lang op de lijst, maar deed me twijfelen door de kamsnaps, ik heb nu éénmaal graag dat die pulletjes gemakkelijk zelf door de kids kunnen aan en uit gedaan worden, dus voor kaptruitjes heb ik liever een rits. En mijn gebeden werden verhoord, want daar verscheen opeens de toevoeging met rits! Nu was er helemaal geen ontkomen meer aan, stof lag al even klaar, rits kopen liet weer opzich wachten, maar dan kwam hij er uiteindelijk toch. De handleiding al steeds perfect in orde, maar toch slaagde ik er in om iets verkeerd te doen, Toen heel de trui gekeerd was (door het keergat dat ik voor een keer niet was vergeten) bleek mijn binnenmouwen aan de 2 kanten gedraaid te zitten, grrr. Mijn luiheid s'avonds en de de bedenking dat hij met de rits toch niet keerbaar moest zijn, zorgde ervoor dat ik gewoon de polsboordstof eraf knipte, het geheel goed stak en de polsboord er zo terug aanzette.
Kleine man blij en de zus bestelde alvast een eigen exemplaar.

stofje: bambiblauw

Schone korte mouwen hemdjes, ik ben er gewoon verliefd op voor de jongens. (ja ik heb om één of andere reden niks met lange mouwen hemden) En de Theo is voor mij HET patroon. Zijn twee exemplaren van vorig jaar waren helaas ondertussen te klein geworden, dus een nieuwe lading is welkom. Deze keer waagde ik me eens aan de driehoekjes, en ik kan alleen maar zeggen "wat een gesukkel" maar het is het oh zo waard.
Een Soft Cactusje uit de vorige collectie combineerde ik met een restje oranje stof met lichtoranje bloemenprint. Hij lag ondertussen al een paar dagen te wachten op kamsnaps en deze morgen zette ik ze er eindelijk op en kleine man wou hem ook direct aan. Goedgekeurd? Ik dacht het wel! Een soft Cactusje uit de nieuwe collectie ligt in elk geval al te wachten om geknipt te worden.stof Soft Cactus

7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dat lijkt eigenlijk gewoon weg zo , want er ontbreken een paar cm hoor, maar komt gewoon toevallig uit dat de beer volledig lijkt. ;-)

   Verwijderen
 2. Heel erg mooie exemplaren!! Goede stofkeuze ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee dat stofje heb ik ook liggen voor een dergelijk exemplaar, goed om te zien dat het stofje zich er goed voor leent. Nu maar snel op naar de vakantie om dit exemplaar te gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De ole...heb die al een tijdje liggen, maar nog niet aangedurfd..toch maar es werk van maken tijdens de komende vakantie als ik jouw prachtexemplaar hier zie! Nog tips voor mij?:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mohow, die beer krijgt zelfs zijn poep terug: chapeau!!!! Hele mooie creacties!
  Ik ben ook dol op zonen 09

  BeantwoordenVerwijderen