dinsdag 21 oktober 2014

KCW 1: Julia sweater

Voor het eerst nam ik mezelf voor om mee te doen met de Kids Clothes Week. Er werd deze keer ook een storybook thema aan verbonden, maar aangezien ik al mijn projecten al in mijn hoofd had, ga ik me daar dus niet mee bezig houden.
Er werd de voorbije 2 weken dus vooral gewerkt aan patroontjes overteken, uitknippen, stofjes kiezen en opnieuw knippen (allemaal werkjes waar ik meestal niet voor sta te springen)
Een tijdje geleden opende ook een nieuwe webshop zijn deuren: Petite Couture. En laat de straffe madam hierachter toevallig een kennis van me zijn (ook al hebben we mekaar al zeker 10 à 15 jaar niet meer in levende lijve gezien, maar volgde we mekaars leven dankzij de ouders op en toen daar ook nog eens facebook bij kwam piepen, bleek dat we ondertussen de weg naar dezelfde hobby hadden gevonden).
Bij Petite Couture vind je stofjes die je al niet in 20 andere webshops tegenkwam en ik bestelde er enkele, waaronder de streelzachte "shetland flannel" een superzachte stof ideaal voor broeken en jasjes en die je hier later in de week zeker nog ziet passeren in de vorm van een Cisse of twee.
Maar als eerste maakte ik de Julia, allé de testversie maakte ik vorige week om zeker te zijn van maat en model zodat ik zonder probleem mijn schaar in de mooie tricot van Nosh oraganics durfde zette. (niet dat ik de stof van de testversie niet mooi vind, maar daar had ik wel enkele meters reserve van liggen, want laat me duidelijk zijn: ik ben een fan van dat lillestofje) Die tricot zelf is trouwens voelt trouwens ook erg zacht aan langs binnen.
Het werd het gewone basismodel van de Julia (compagnie m), niet te veel tralala dus en op een wip klaar (werkelijk, met de overlock steekt die inclusief knippen op een half uur in elkaar)
Het modelleke valt in elk geval erg goed mee en werd ondertussen al een derde keer klaargeknipt om te verwerken tot een pyjama later in de week.

De testversie in lillestof

2de versie stof Petite Couture: Zepra van Nosh organics, en ja dat is dus echt zepra met een p,
nadat ik de melding deed aan madam petite couture dat ze zebra had misspeld- (niet dus)
5 opmerkingen:

 1. mooie exemplaren! die staat hier ook nog op mijn planning, al vrees ik dat er met de griep in huis weinig van gaat komen.
  en wat een geweldig idee om die ook te gebruiken als top voor een pyama! dat bespaart mij nog eens patroon overtekenen ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dacht hetzelfde over dat patroonbesparende en al helemaal toen ik voor de broek het cissepatroon gebruikte (rugmand wel in 1deel) :-) En ai de griep in huis, niet zo fijn, hopelijk zijn jullie er snel van af!

   Verwijderen
 2. Leuk! Toevallig net de stapel vh patroon gepakt om aan elkaar te gaan plakken en misschien nog tekenen. Leuke versies maakte je! Die zepraas zijn echt geweldig. Gauw eens op de site neuzen (of misschien beter van niet, haha)
  Groetjes MiMaMel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe leuk om het stofje tot leven te zien komen! De zebra's zijn ook echt cool hé :)
  Haha, die laatste paragraaf... toch nog snel even gekeken of ik me nu echt niet vergist had. Stel u voor! Wat wordt ze groot ook, die dochter van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de beide versies heel knap!
  We want more. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen