maandag 12 mei 2014

"Mijn tas" en moederdag

Dat het boek "Mijn tas in mijn collectie moest komen, stond al vast van de dag dat Elisanna en Fynn het nieuws op hun blog zette. Enkele weken terug bestelde ik via hun een gesigneerd exemplaar. Een mail later bleek dat we deze ook zelf konden ophalen vlak voor het moederdagweekend. Perfect leek me aangezien het mijn moederdagcadeau ging worden en misschien kon ik  er iets uit maken voor mijn moeder, dus aangezien het ophalen gewoon in het leuvense bleef, gingen we voor die optie.
 

Een dag later werd een polsoperatie ingepland, de laatste dag van april. En ja daar zat ik dan met een dik verband rond mijn rechterpols dat evengoed een gips had kunnen zijn, want bewegen zat er niet in. Gelukkig werd ik vorige week donderdag (na een goei week) verlost van mijn verband. Dit ging ik dan ook direct met mijn moeder en zus vieren in de ikea, ah ja ne mesn moet toch iets doen met dat ziekenverlof, zo kwam er bv. ook het hoognodige bezoekje aan de kapper voor mij en de dochter dat ik ondertussen al 2 maanden aan het plannen was.
Wat we hebben geleerd in tussentijd: ik ben dus echt wel een rechtshandige en kan dus niet veel met links. Dat als ge niks met u hand kunt aanvangen er nog niet veel overschiet om te doen (bloesje passen nu je eindelijk eens tijd hebt om te gaan winkelen, wordt ineens ook een gestuntel) Maar allé dat heeft al bij al maar een week geduurd en nu kan ik dus met wat pijn in het achterhoofd terug redelijk functioneren.
Maar ondertussen zorgde het duo Elisanna en Fynn er voor dat het verbandverhaal frustrerender werd, want het boek was vroeger geleverd en kon dus al het weekend voor moederdag worden opgehaald. Ik lachte eens lief naar mijn man (want ja ik kon niet rijden) en die ging het dan maar alleen ophalen. Wel spijtig want ikhad één van de dames wel graag in real life gezien, maar ja dan moesten we de kids ook nog meenemen en daar was het al iets te laat voor. Maar ja daar zat ik dan met een boek met superleuke ideetjes en ik die niet kon doen. Maar ondertussen werd dan wel voor 3 tassen de stof gevonden tijdens de opruim van de stoffenkast (wat met één hand redelijk doenbaar bleek) en werden de nodige fournituren al aangeschaft. (dan maar met de bus naar Leuven)


 De opruim
 
 
 
Voor moederdag knipte ik uiteindelijk voor mijn operatie al de tas die ik vorig jaar voor mijn moeder ging maken (alle benodigdheden zaten zelfs nog schoon in de tas van Hexagoon). Ik maakte recept 27 uit dat andere boek "zo geknipt" Ik maakte hem uiteindelijk toch als ik al uit het verband was, want die rits inzetten ging anders toch een gesukkel worden. Het bijpassend papieren zakdoekzakse maakte ik wel met het verband, maar ja dat was maar een beetje rechtdoor stikken.
 
Stof en fournituren: Hexagoon

Vandaag begon ik dan aan de eerste tas uit "Mijn Tas" Er waren er veel waar ik direct verlief op werd, maar de "celeste" was de eerste waar ik ook direct een stof bij zag. Ik wou ook al lang een kleiner tasje, dus ging voor de kleinste versie ervan. Anderhalf uurtje werk later zeer blij met het resultaat! Duidelijke uitleg, even wennen aan de aanpak, maar dat heb ik wel bij elk nieuw naaiboek. Hup naar de volgende!

Stof: bambiblauw

 Afgelopen zaterdag volgde ik ook nog een overlockworkshop bij "den depot" een echte aanrader!
(en ook daarvoor op tijd uit het verband!)
Voila nu nog 2 weken ziekeverlof, dus we gaan proberen van toch wat naaidingen gedaan te krijgen, (al heb ik me ook voorgenomen om mijn keukenkasten eens uit te mesten, eens naar hier en naar daar te trekken,...)

6 opmerkingen:

 1. drukek tijden, ziekenverlof bij jou :) Toffe tassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tassen heb je gemaakt. Je hebt ook een leuke werkplek voor je prachtige hobby. Hopelijk heb je niet teveel last meer van je pols. Gun hem zeker nog de nodige rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook het boek bestedl via hun blog en intussen de machine gekocht die op hun boek staat maar dat was toeval hoor. Leuke tassen en hopelijk niet te veel geen last meer van je pols

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad jammer dat we elkaar hebben gemist, zo'n bezige bij had ik wel in real life willen ontmoeten :). Hele toffe tassen, de stofjes zijn een perfecte match!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat van die overvolle kast en toch niet de juiste stof is eigenlijk wel erg he :-) en heb dat probleem hier vaak jammer genoeg :-)
  veel beterschap met de pols in ieder geval! dat tijdsgebrek is herkenbaar, toen ik in zwangerschaps- en bevallingsverlof was dacht ik ook een zee van tijd te hebben...mooi mis dus.
  die mini-blogmeet zie ik zeker zitten! nog even tijd om iets leuk te doen voor mezelf voor die 2 vedetten heel de zomer thuis zijn (en ja, met die jongste gaan we ons peren nog zien, dat is zeker :-) )

  BeantwoordenVerwijderen