donderdag 29 mei 2014

Gingerbread

Ik maakte nog eens een hemdje voor zoonlief, deze keer probeerde ik de gingerbread uit "Homemade mini couture" De kleinste maat is een 3jaar en ik heb nen hele smalle bijna 2,5 jarige. Maar aangezien ik voor de dochter altijd een maat groter moet nemen in dit boek hoopte ik dat het in orde ging komen met in het achterhoofd "beter te groot dan te klein" Super patroontje en ik haalde de beschrijving er eigenlijk enkel bij voor het biaisbandje in de nek, voor de rest steekt het wss dus niet in elkaar volgens de beschrijving van het boek, maar volgens het gezond verstand.
Ik had nog een half meterke visjesstof liggen, gekocht op de uitverkoop van bambiblauw en had al gemerkt dat ik bij het theo patroon al niet meer toekom met een halve meter op 110 en hoopte dat het bij dit patroon wel ging lukken. Niet dus. Zo werd de mouw in een anders stofke geknipt en de kraagdelen werden niet op stofvouw geknipt maar gewoon volgens patroondeel en later terug tot één geheel gestikt. Een hemdje met een beetje foefelaré dus. En natuurlijk ook nog eens veel te groot
Ah ja dan blijft het maar in de kast hangen tot volgende zomer.

stof: Bambiblauw
patroontje: Gingerbread


Enkele weken geleden kocht ik nog 2 zomertopkesvoor de zoon en bezocht mijn flockmapje op Pinterest en printe af. Vandaag had ik dan eidnelijk de moed om ze eens uit te knippen (doe ik dus echt niet graag)
Dus ik stel u bij de deze voor aan : De raket en Mr Superheld

flockprints van op mijn Pinterest

3 opmerkingen:

  1. Heel leuk hemdje en hier een cameo in huis.Dat ga rapper .Die snijd en ik moet enkel nog strijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is echt tof geworden! Ondanks het tekort aan stof voor de mouw vind ik het toch een super origineel en leuk hemd geworden!

    BeantwoordenVerwijderen