maandag 1 juli 2013

Nieuwe Handtas

Het begon met een plan dat er eigenlijk vorig jaar al was, namelijk een boekentasje maken voor dochterlief. Maar ja gebrek aan een deftig patroon en vooral veel schrik om eraan te beginnen, dus gebeurde er niets. En haar rugzakje was na dat eerste jaar eigenlijk ook nog in perfecte staat, dus ook een beetje zonde om het al niet meer te gebruiken. Dit jaar nam ik me dus voor om tegen september toch echt wel een boekentasje te maken. Op de naailes sprak ik met 2 anderen af om onder de vakantie nog verder samen te komen en bleek dat zo een boekentas wel in ieders gedachten zat. Dus aha daar was het zomerproject. Vorige week spraken we al af om op het ointernet wat rond te neuzen, een patroon te kiezen en eens na te gaan wat we nu allemaal nodig hadden. Het patroon zal zo een combinatie worden van allerlei gevonden tasjes zoals die van Oon en deze. Zelf zag ik zo een handtasje als bij de laatste ook wel zitten en besloot die in het weekend al te maken als test. Geen overbodige luxe achteraf gezien, want ik gebruikte de afmetingen voor een kleine boekentas en handtas en deze blijkt dan toch veel te klein te zijn als boekentasje. Dus zal ik voor dochterlief haar exemplaar de maten van het groter exemplaar gebruiken. Ik gebruikte een canvasstof aan de buitenkant, een dun katoentje aan de binnenkant en tussenin vlieseline H200 en dit had toch nog wat steviger gemogen, dat had hij mooier gestaan, denk ik. Voor de riem gebruikte ik een riem en ringen van een oude tas. ( Ik gooi geen tassen meer weg zonder er eerst al het bruikbare af te snijden, een tip die ik ergens op een blog las.) Van de moment dat ik dit stofje had, heb ik trouwens de combinatie met fluo stiksel in gedachten, dus bij deze een oranje voering en een fluo oranje stiksel.

stof: bambiblauw
garen en sluiting: veritas
Ik weet nu al dat het fameus zweten en vloeken zal worden voor de kleuterversie in tafelzeil (allé geplastificeerd katoen) want het was nu soms al een dikke bedoeling om onder de machine te krijgen. Maar ik heb nu wel het volste vertrouwen dat het toch op iets zal trekken. Dochterlief heeft het stofke al gekozen, nog enkele kleine dingetjes bijkopen en we kunnen er op de naaibijeenkomsten aan beginnen.

4 opmerkingen:

 1. Leuk! Heel plezante stof en het oranje stiksel geeft mooi op.
  Ik ben al benieuwd naar de boekentasjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. PRACH-TIG!!! Echt geweldig mooi!
  Jouw verhaal is ook mijn verhaal...wou in januari al een boekentasje maken toen ze naar de kleuterschool ging, maar dat kwam er niet van, met als gevolg dat ze van mijn schoonouders een archi-lillike roze prinsessentas kreeg die mee moèst van mijn dochter :-( Dat zal me nu niet meer overkomen. Ik ga die patroontjes ook eens bestuderen!
  Ben heel benieuwd naar jouw uiteindelijke versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Even Genaaid,

  Knap boekentasje dat je maakte, zeker met het oranje stiksel.
  We zijn zeker ook benieuwd naar het volgende tasje :)

  Vele creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen