vrijdag 12 juli 2013

Cadeautjes tijd

Een meisje werd 12 jaar en dat meisje vroeg om een handtas. En als een cadeautip zo in de schoot wordt geworpen, kan je niet anders dan er werk van maken. De stoffenkast werd bekeken en herbekeken, gewikt en gewogen en uiteindelijk werd de perfecte combinatie gevonden.
Twee stofjes uit de veritas (binnenin werd de okergeel met paarse bollen stof gebruikt, zoals het flapje van het gsmtasje) werden gecombineerd met een dikke okergele stof van de kringloopwinkel.
Als patroon gebruikte ik de Finch bag van hier. Hij viel uiteindelijk wel iets kleiner uit dan ik had gedacht en daarmee groeide ook de hoop dat de meter van de meid in kwestie geen al te grote portefeuille had gekocht. Aangezien ze door de ouders voorzien werd van een gsm, maakte ik een bijpassend gsm zakje. Het hielp dat de ze dezelfde gsm kreeg als ik heb, dus hier geen angst dat het niet zou passen. Er was nog wat stof over dus werd er ook nog snel een papierenzakdoekenzakske gemaakt, een mens kan nu éénmaal niet zonder, of toch?

zakdoekenzakske niet op de foto wegens
 nog meer very last-minute gemaakt dan de rest :-)

Op het feest aangekomen bleek al snel dat het wel ging over een vrij groot formaat van portefeuille, maar hij ging nog in de tas. En ook het gsmzakje werd gesmaakt. De kamsnaps kregen het dezelfde dag al genoeg te verduren, om te merken dat dit ook wel oké was. De bolletjes op de stof van het flapje van het gsmtasje zijn dan ook nog eens van de perfecte grootte voor een kamsnap maat 20, en de perfecte kleur zat dan ook nog eens in de kleurenmix.
Kortom werkjes om vrolijk van te worden en ja "stoef stoef" ik was ook behoorlijk trots en blij met het leuke geheel en afwerking. Een patroon dat zeker aan te raden is.

6 opmerkingen:

 1. En de dochter was zééééééééééér blij!!!! Dank u wel in haar plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor! En; ook alles mooi bijpassend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Even genaaid,

  Met zo'n leuke cadeautjes kan je niet anders dan blij zijn. :D
  Mooi gedaan!

  Vele creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof gedaan! En zo praktisch met een bijpassend GSM-hoesje en zakdoekenzakske! Hij staat intussen bij in de lijst van knappe voorbeelden...

  BeantwoordenVerwijderen