maandag 11 maart 2013

Nog eens iets voor zoonlief

 
Afgelopen weekend werden er redelijk wat patronen overgetekend. Het meest hatelijke en tijdrovende werk, maar nu kan ik wel weer een projectje of 4 verder.
Het eerste werd dan ook in het weekend al afgewerkt.
Een zomers hemdje voor zoonlief al zal die nog een beetje moeten groeien tegen dan :-) maar aangezien ik overlaatst een hemdje in maat 86 maakte (heeft nu 80-86) en die toch wel nogal krap zit, ging ik nu uit van een 92. Wel vree ruim dus, maar ja tegen dat het weer wat mooier is, zijn we ook weer enkele weken, maanden? verder en anders is het maar een hemdje om "overaan" te doen.
Het patroon komt uit ottobre 3/2012 en het stofke alweer van de stoffenmarkt van maastricht. Dochterlief natuurlijk jaloers op de stof (kan er wel in komen) maar ze heeft geluk er is nog meer dan genoeg over om een kleedje? te maken.
De eerste keer dat ik trouwens helemaal tevreden ben over de knoopsgaten. In het verleden vaak iets waar wel altijd iets niet aan klopte, maar nu dus perfect. En ook het aanzetten van de kraag is deze keer wel erg proper afgewerkt (mss omdat ik voor de eerste keer eens de moeite nam om de extra uitlegskes in de ottobre te lezen en niet gewoon mijn ding te doen)

5 opmerkingen:

 1. Mooi hemdje! En ik haat het ook om patronen over te tekenen en maak daarom ook vaak hetzelfde modelleke ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi! Ik heb die stof ook liggen, voor een rokje, tenminste, dat was het eerste plan. Ik twijfel...
  En inderdaad, patronen overtekenen, bweirk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof stofke, mooi hemdje!
  Patronen overtekenen is ook niet mijn favoriete bezigheid, daar kruipt altijd meer tijd in dan je denkt, vind ik...
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig hemdje en wat een super fijn stofje zeg. Moet toch dringend ook weer eens de naaimachine vanonder het stof vandaan gaan halen :)

  BeantwoordenVerwijderen