zondag 10 februari 2013

Een longsleeve en een nieuwe tas

Terwijl de werken in de garage vrij goed vorderen, we in de rommel en het stof leven (dat beloofd nog veel poetswerk voor het verjaardagfeestje van dochterlief volgend weekend) probeer ik toch af en toe nog wat extra rommel toe te voegen door mijn naaimachine boven te halen.
Zo rolde er vorig weekend nog een longsleeve naar patroon van een ottobre vanonder de overlock. Ik gebruikte onderaan een rolzoom omdat ik die toch een wou proberen. Nu ja behoorlijk geslaagd, maar natuurlijk eerder iets voor een meisjesbloes. We zullen maar hopen dat de aapjes mannelijk genoeg zijn om de bloes toch nog stoer over te laten komen. ( En ja het kind is net geen 14 maand, dus klagen zal hij nog wel niet zeker )

Stof: Pauli Leuven


Ik wou al lang een nieuwe handtas voor me maken. Eentje die ik gemakkelijk in mijn werktas kan steken voor als ik hem bij mijn clienten nodig heb. Ik had zo een tasje, maar na de aankoop van een nieuwe portefeuille, bleek die laatse net te groot zijn om nog in het tasje te geraken.
Ik was meteen verliefd op recept 27 uit "zo geknipt" en had nu eindelijk alle stof en benodigdheden bij elkaar gezocht. De tas leek mij wel nogal groot uit te vallen aangezien er enkel mijn portefeuille en gsm in moest, dus rekende ik het patroon om naar 3/4de en ging aan de slag.
Het gevolg van zoonlief met griep (lees/hele dag jengelen en af en toe een half uurtje slapen) man en mijn vader die in de garage aan het werken ziojn en een dochter die ondertussen overal en nergens zit te fladderen (en te moeien ) zorgt ervoor dat je de handleiding maar half bekijkt en je dus meer moet lostornen dan je lief is. grrr. Maar allé eens hij klaar was zijn we dat natuurlijk direct vergeten. En ik ben even blij met mijn tas als dat ik hem voor ogen had.
Uiteindelijk is hij nog steeds vrij groot, met de helft van het originele patroon was ik wss ook wel toegekomen, maar tja beter te groot dan te klein!

Buitenstof: bambiblauw,
binnenstof: stoffenkraam,
paspel en rits: veritas

9 opmerkingen:

 1. amai schone tas!!!
  En die apentricot kocht ik deze morgen in het groen...
  Maren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb serieus liggen twijfelen, maar bedacht me dat zoonlief wel al redelijk veel groengetinte zelfgemaakte kleedjes heeft :-)

   Verwijderen
 2. Wouw die tas is echt leuk. Oke niet helemaal mijn kleur, maar dat model niet te groot en toch ook weer niet te klein leuk hoor en oik heel slim van je. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tas. En het stofje van de longsleeve is echt wel stoer, daar zou ik mij geen zorgen over maken hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die apenstof is echt heel tof! Je nieuwe tas ook trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, knappe tas! De aapjestricot kocht ik onlangs in het geel. Ik maakte er een hoodie van voor mijn 5-jarige zoon. Hij vond hem echt wel stoer... dus je hoeft je geen zorgen te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie tas! En die longsleeve? dat zit vast wel goed, de stof is er stoer genoeg voor! Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de lonsleeve is helemaal goed gekomen, uiteindelijk stapt hij ook nog niet dus dan valt het boordje nog minder op ;-)

   Verwijderen