zondag 24 juni 2012

Dambordkoekjes (duo zandkoekjes)

We sloegen in het weekend nog eens aan het bakken. Dochterlief was vroeg wakker en besloot in de slaapkamer van mama en papa maar een deel boeken uit de rek te halen en in mama haar rug op bed te leggen (ja die moeder die te lui was om al op te staan dus) En dan ook nog eens effe met een kookboekje op het hoofd slaan om te laten zien dat het om chocolade ging (want ah ja op het hoofd slaan is de meest effectieve manier om iemand iets te doen lezen, volgens de dochter) Maar zo kreeg de mama wel zien om eens door het chocoladekookboek te bladeren en kwam een receptje tegen, waar we alles wel voor in huis hadden en dat snel gepiept zou zijn.Hoe maak je het?
- 175 gr boter, 75gr bloemsuiker, 250 gr boem, 1 theelepel vanille-extract (of ander smaakje), 25gr gesmolten pure chocolade, 1 opgeklopt eiwit.
- Boter en bloemsuiker kloppen tot een luchtige massa
- Vanille-extract erdoor roeren
- De bloem erdoor kneden
- In 2 verdelen, bij één deel de gesmolten chocolade toevoegen en goed kneden
- Verpakken in celofaan en een half uurtje in de koelkast laten rusten
- Elk deel rollen tot een plak van ongeveer een halve cm dik en 5 cm breed, het opgeklopt eiwit op één stuk smeren, het andere stuk erop leggen. In de lengte doorsnijden, langs de zijkant van één deel weer het eiwit en het andere deel er omgekeerd tegen plakken. Zo bekom je straks het dambordpatroon.
- In schijfjes snijden van ongeveer halve cm en op de bakplaat schikken (bakplaat natuurlijk insmeren met boter og bakpapier gebruiken )
- Zo'n 20 minuten op 180°C (voorverwarmt) en laten afkoelen

In het boekje stond 10 minuten laten bakken, maar dan was het bij mij echt nog wel deeg, zal van oven tot oven afhangen.

Laat het u smaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten