zondag 8 mei 2016

Moederdag en snelle lente/zomer projectjes

De meeste van ons zijn deze morgen wel opgestaan met heel enthousiaste kids op de achtergrond. De kleinste had zijn cadeau en versje eigenlijk woensdag al gegeven, maar deed dat vanmorgen dan nog eens over. De dochter onzeker "vind je het mooi?"
De zoon zijn homemade Hyacinth en portret

Dochterlief maakte een tas met inhoud:

En ja het stofje in de achtergrond herken je als één van mijn zomerprojectjes voor mezelf: een simpel tricotrokje met boordstofband, zoals er net zoals vorig jaar nog redelijk wat zullen volgen. 

Voor mijn moeder maakte ik 2jaar geleden als moederdagcadeau een handtas. Twee jaar lang werd ze zo goed als elke dag gebruikt, maar enkele weken geleden viel me toch op dat ze wel erg afgeschenen begon te worden. Toen ik vorige week haar"mijn Tas" en " De tas van Annelies" liet doorbladeren ter inspiratie, kreeg ik als antwoord dat het wel gewoon hetzelfde model mocht zijn, want dat vond ze wel een handig iets. Dus het werd opnieuw de tas uit "Zo geknipt" Ik ging aan de slag met een stofje van Atelier Brunette dat ik ooit bij Bambiblauw kocht en combineerde deze met leer voor een extra stevige bodem. De buitenstof werd verstevigd met decovil light. Ik maakte ook nog een poepsimpel pennenzakje in dezelfde stof.
Hopelijk valt hij in de smaak! (En we waren weer goed op tijd, de stof werd woensdag geknipt en verstevigd en uiteindelijk gisterenavond om 21u in elkaar gezet ;-) )Voor de binnenzak gebruikte ik een restje leer en ik voegde nog een extraatje toe om de sleutelbos aan te hangen. (voor de voering gebruikte in een iets dikker geweven voeringstof)

De laatste paar weken rolde er ook vele kleine projectjes van onder de naaimachine om de lente/zomer garderobe bij te vullen. 
Een overzichtje:

De dochter beslist opeens dat ze nachtkleedjes toch wel leuk vindt, 
dan maakt mama er toch snel een paar.
Ik gebruikte weer het patroon met aangeknipte mouw uit Ottobre 1/2014
Stofjes: markt maastricht

Een jaarlijkse gewoonte: flodderbroeken die je ook al hierhier en hier zag. bijlage knippie 2/2014
Stofjes kocht ik ooit bij Bambiblauw en Petite Couture

Enkele van kleine man zijn veel te korte broeken werden ingekort tot shorten 

Alweer het aangeknipte mouw patroon, deze keer in combinatie met de lotta rok van Emma en Mona
Stof: Den depot

De Gloria top van Emma en Mona in combinatie met een gewoon a-lijn rokje.
2 opmerkingen:

  1. mooie geschenkjes gekregen... en je hebt echt wel veel werk gedaan amaai!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, zo productief!!!

    Die tas is echt af!! Super!!

    Maar ook al die kleren zijn leuk gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen