dinsdag 21 april 2015

Even geleden

Het is alweer even geleden dat hier nog een blogbericht verscheen. De reden? Simpel. Weinig inspiratie, een naaidip en een blogdip. Die laatste zal nog wel even duren denk ik, maar de tijdens de paasvakantie, waarvan ik ook één weekje thuis was, werd er redelijk veel genaaid en de drive is terug. Maar de goesting om te bloggen nog niet, maar toch wou ik de gemaakte stukken posten,zonder een verhaal. De meeste zijn snel klaar bandwerk stuks :-)

Sinds enkele weken werken we met een elektronisch registratiesysteem op het werk voor onze cliënten en planningen (thuiszorg) en daar werd natuurlijk wel een beschermend hoesje voor gemaakt. Toevallig is er ondertussen ook al een wedstrijd opgestart voor de creatiefste inzending, wie weet, val ik in de prijzen ;-)


Zomerse tricotkleedjes:


Zomerse marcellekes (restjesverwerking):


Katoenen kleedje: werd eigenlijk vorige zomer al gemaakt, maar bleek toen nog wel erg breed, dus vorige week teruggevonden in de kast en mouwen en onderkant omgezoomd

Easy peasy rokjes (2 x tailleomtrek, tunneltje voor elastiek en omzomen maar) 
De dochter bestelde er direct enkele bij (en aangezien ze de afgelopen jaren enkel 
kleedjes en shortjes aandeed en de rokjes in de kast bleven liggen, zullen we dat 
maar als een compliment beschouwen)

 Flodderbroeken waren vorig jaar de hit van de garderobe, dus 2 nieuwe exemplaren mochten niet ontbreken. En ja ja de ondertussen bekende ananas stof, ik was er als de kippen bij om deze te bestellen bij Petite Couture (één van de eerste webshop die ze had en waar ze dan ook binnen enkele minuten al waren uitverkocht) Voor de zwarte katoenversie moet ik nog het geschikte project vinden.


Toen bij diezelfde Petite Couture ook de tricotversie aankwam, was ik weer bij de gelukkige en maakte ik een t-shirt voor mezelf met floddermouwen en opgekropte zijkanten en die zat zo geweldig goed, dat ik dit weekend nog een exemplaar in elkaar naaide.


Hopelijk tot snel met meer bloggoesting!!!

11 opmerkingen:

 1. Amai, da kan al tellen, wat ge daar bij mekaar genaaid hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat is echt een hele berg!! Ik hoop dat de meivakantie die er bij ons aan zit te komen dat ook in het verschiet heeft.... naaiuurtjes voor mezelf!!
  En hopelijk vind je het naast het naaiplezier ook het blogplezier weer terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die t-shirts voor jezelf! Mooi! Mag ik vragen welk patroon je ervoor gebruikte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. komt uit knipmode van juli 2013 en is een combinatie van model 17 en 18

   Verwijderen
 4. Leuke spullen die jij maakte! Bij mij ligt er ook een etui klaar voor ell@. Zelf heb ik nog geen ell@, maar de verzorgende die bij mijn moeder komt heeft er al wel ééntje, zo kon ik gisteren al eens gaan passen, en ik moet nog een kleine aanpassing doen ;)
  Hopelijk krijgen we alle ontwerpjes te zien , ik ben benieuwd wat anderen ervan maakten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. idd ook erg benieuwd om andere leuke ideetjes te zien! En hoe leuk om een collega te ontdekken op de blog :-D

   Verwijderen
  2. een vraagje : ik vind de 'Begroeting' waar dat artikel over de ell@ in stond, tot wanneer hebben we tijd om een exemplaar binnen te brengen. Ik had 10 mei in mijn hoofd maar, k weet niet of dit klopt ;)

   Verwijderen
 5. Hello, I love your crochet, it is beauty, I love this colors, I follow your blog, I have a blog about crochet with free patterns and free crochet diagrams, visit me , hugs from Brazil.
  Visite meu blog - Tita Carré - Crochet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een knappe naaisels!!! Welk patroontje gebruik je voor die t-shirts met floddermouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. komt uit knipmode van juli 2013 en is een combinatie van model 17 en 18

   Verwijderen