dinsdag 22 juli 2014

Boekentas nr 1

Kleine man gaat vanaf september naar school en daar hoort natuurlijk een boekentas bij. Vorig jaar maakte ik al een exemplaar voor de grote zus, maar door het jaar heen was ik er steeds minder tevreden over. Het stond niet mooi (lees nogal patattenzakkerig), de schouderbanden daar was ook iets mis mee en aan de handvaten was de toille cirée een beetje doorgescheurd. Dus behalve voor broer moest er ook een nieuwe boekentas voor haar komen.
Het web werd nog maar eens doorzocht, verschillende patroontjes samengegoten, afgemeten en toen ik eindelijk de volgens mij perfecte maten had, verscheen op de faceboek groep "de stoffemiekes" een patroon voor een boekentas waarvan de kleuterboekentasmaten helemaal met die van mij overeen kwamen. Dus bye bye mijn eigen nota's en afdrukken die fotohandleiding.

De buitenstof voor kleine man zijn tas lag even klaar in de kast, maar aangezien ik de voorzakjes ook wou maken bestelde ik nog wat van bij bij bambiblauw. Van zus haar boekentas werden alle tasfournituurtjes afgehaald om te herbruiken en extrs's werden besteld.

De buitenstof behandelde ik met het hg waterdichtproduct voor in de machine. Voor de binnenkant bestelde ik bij rijstextiles een outdoor waterafstotende stof tegen lekkages binnenin(ook al een erg stevige, staande stof)
Vorige week werdern de laatste fournituren geleverd en begon ik het knippen van de 2 tassen: buitenstof, voering en drie verschillende verstevigingen, die ook direct werden opgestreken.

Wat we alvast geleerd hebben, is dat madam Pfaff fameus heeft moeten werken, zeker waar de zijkanten moesten overstikt worden, verscheen al eens"motor overbelast" op het scherm en moest er handmatig geholpen worden (nu ja 8 lagen stof, 2 lagen H250 en 2 lagen S520 is dan ook niet niks) Zelf stond ik op sommige momenten ook nat in het zweet van de concentratie en het bijtrekken.
En oh ja natuurlijk zette ik buitentas en binnentas in elkaar en merkte toen dat ik de voetjes onderaan nog niet had bevestigd, dus terug een deel los en de voetjes door een zo klein mogelijk gat bevestigd. De flap en schouderbanden worden in één keer aan de tas genaaid. Ik deed dit eerst met een gewone rechte steek, maar deed er dan nog een zig-zagsteek over als extra versteviging.

Maar ik ben oh zo blij met het resultaat (en de zoon gelukkig ook) En die handleiding? Die is gewoon geweldig duidelijk! Chapeau! Spijtig genoeg vond ik het niet meer in het groepje terug, dus reageer zeker als de handleiding van jou hand is en ik je naam hierbij mag vermelden! Ondertussen gezien dat die in het bestandenmapje van de stoffemiekes staat en van de hand van Inge Huysmans is, met haar toestemming hier een link naar het patroon: https://www.dropbox.com/s/wwvz8n892gd5q6d/14-07-09%20fotohandleiding%20boekentas%2C%20incl%20schouderpanden.compressed.pdf?n=320598782 De dochter haar exemplaar ligt dus ook al klaar, maar we gaan madam Pfaff toch nogeven laten bekomen, dus dat zal voor volgende week ergens zijn. Eerst nog enkele rustige projectjes.

stof: Bambiblauw, Rijstextiles
fournitures: Koekepeertje

10 opmerkingen:

 1. zo zwoegen en zweten met dees temperaturen :-) maar het resultaat mag gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw die is ècht heel mooi! Lekker mannelijk met die snorretjes ;-)
  En zo stevig! Ik heb vorig jaar ook die van Jade en Stig gemaakt maar inderdaad nogal slapjes. Wil dit jaar ook een nieuwe maken.
  Bedankt voor de tip, ik ga dat patroontje ook downloaden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooieke en het patroon is al gedownload ;-) merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap!!

  Steentje
  Driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai , echt een schoontje en ziet er ook heel stevig uit ! Proficiat !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie boekentas.Die gaat 1 september zeker met stijl beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw zeg! Dat wil ik ook maken, waar haalde je de tasfournituren en de pootjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amaai ik kan mij het gezweet voorstellen ... maar het is wel fantastisch mooi gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen