zaterdag 12 mei 2012

Let's fly a kite sundress

2 blogs op één dag want ja ja de kids deden een geweldig dutje,dus mama vond de weg naar de stoffenkast en vond er de perfecte combinatie voor het eerste projectje van de lijst: een kleedje voor dochterlief. De tutorial vond ik hier. De knoopjes en het lotusstofje vond ik bij haar en het bollekesstofje komt van het stoffenkraam. Best een duidelijke tutorial met veel foto's, maar toch wel één keer een stuk verkeerd aan elkaar gezet, zodat we het terug uit elkaar konden halen (en dan vinden we natuurlijk het tornmesje nergens meer terug). Voor de rest heb je het patroontje snel zelf getekent met behulp van een ander kleedje voor de juiste maten en armbreedte en op een uurtje of 2  staat het helemaal in elkaar.
Altijd even bang afwachten als dochterlief een nieuw stuk past, maar nee hoor het paste perfect en ze staat er, al zeg ik het zelf, best wel erg goed mee.
En voor mezelf stak ik er een extraatje in en probeerde de zijnaden af te werken met een engelse naad, helemaal niet moeilijk zo blijkt en geeft een mooi afgewerkt resultaat. (Had hem dus beter ook voor de horizontale stroken gebruikt dan zag het er helemaal afgewerkt uit vanbinnen)

En ja hoor het lijstje wordt al aangepast, want ondertussen is het idee er om een bloesjesversie van dit kleedje te maken. Ik zei toch al dat lijstjes hier meestal niet goed werken.

2 opmerkingen: