maandag 10 november 2014

Stof voor durf het zelvers 2

Nog een boek met een nummerke 2 (al een geluk dat het eind september mijn verjaardag was en ik aan mijn moeder gewoon heb voorgesteld om deze 2 boeken te kopen, uitgestelde cadeautjes dus ;-) )
Net als bij Zo Geknipt 2 bestelde ik deze ook voor bij Bambiblauw.
In boek 1 stonden al pareltjes, maar ik heb het gevoel dat dit boek nog een grotere topper gaat worden. Bij de jurkjes van boek 1 moest ik altijd wat sleutelen aan de maat en de grootte van de armsgaten, dus ik nam dat patroondeel erbij om de juiste maat te zoeken enn kwam tot de conclusie dat de maten deze keer precies ruimer zijn genomen, net als de armsgaten. Ook geen gecombineerde maten meer (bv 110-116) maar elke maat apart wat de juiste maat vinden alleen maar gemakkelijker maakt.
Ik maakte om te beginnen een gewoon basiskleedje met kapmouwen (vooral alle mouwmogelijkheden vind ik een geweldige toevoeging) en eindigde met een kleedje dat perfect past! Voor het eerst voegde ik ook voering toe aan het rokdeel en niet enkel aan het topje. De bulldogstof en blinde rits komen van bij Petite Couture en ik kwam tot de leuke ontdekking dat het gordijnenwinkeltje hier in de buurt ook een heel assortiment aan fournituren, boordstof, voering en enkele andere stofjes heeft, dus daar werd snel (als in de 5 minuten voor het school gedaan was) voeringstof voor 2 kleedjes aangeschaft.7 opmerkingen: