maandag 11 november 2013

we vlogen er nog eens in.

Een lang weekend, dan moest er toch nog eens worden genaaid. In de week begon ik al aan één van de twee klaargeknipte jacobbroeken Die liggen ondertussen toch al een paar weken klaar en aangezien de zoon echt wel weinig broeken heeft momenteel begon de klok te tikken.
Deze ochtend nog omgezoomd en de rek met knoopjes erin. Ik maakte de kleinste maat (92) maar nam extra naadwaarden aangezien onze zoon erg smal is en in de lengte bleek er ook nog een heel stuk af te mogen.

Velours stofje van bij Pauli Leuven
 

Dan had ik zin in een snel klaar projectje. De cirkelsjaal uit tricot stond al even op het to do lijstje en perfect om te maken met het wat koudere weer ( en toch nog een beetje te warm voor de echte wintersjaals) De kast werd doorzocht naar restjes die groot genoeg waren om een sjaal uit te maken. Voor de zoon werd het het vikingstofje dat ik al eens voor een hemdje gebruikte. Voor de dochter een stofje met hertjes dat ik vorig jaar op de stoffenmarkt in maastricht kocht (volgende week gaan we nog eens!) En voor mezelf een stofje dat ik op de markt bij het kraampje van Kersenpitje uit de couponmand viste. Oké de sjaals zijn nog niet helemaal klaar, vanvond voor den tv nog de keergaatjes dicht maken :-)


 
Als laatste begonnen we aan een nieuw tricothemdje voor de zoon . Ja ook in de schuif van de shirts bleken wat spullen te klein (vooral dan te kort in de lengte en aan de mouwen, want we hebben maar een smal manneke) Ik gebruikte nog eens het patroon van het vikinghemdje uit de ottobre. En ja hoor ook deze keer afgewerkt met kamsnaps. Alleen één probleempje, ik kocht zo een kleurenmix pakket en nu haalde ik 10 knoopstukken boven , dan 5 van het mannelijke en van de vrouwelijke vond ik er maar 3 (mannelijke en vrouwelijk kan ook omgekeerd zijn). Heel mijn doos uitgesorteerd en bleek dat ik van de mannelijke nog eentje had en nog een stuk of 4 van de knoopstukken. Raar ik zou verwachten dat het toch evenredig uit komt? Dan maar 2 witte stukjes gepakt (aangezien ik toch weet dat ik de witte niet zo snel zal gebruiken) En het zo opgelost.

 
6 opmerkingen:

  1. Fantastische spulletjes heb je gemaakt!!
    Het hemdje is heel mooi en ook de sjaals vind ik super.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, heel productief geweest :-) Tof allemaal! Van de vikingstof maakte ik al eens een hoodie voor Fé, ze is er nog steeds gek op.

    BeantwoordenVerwijderen