zondag 6 oktober 2013

Productieve zaterdag: over longsleeves en de overlock.

De kleerkast van de kinderen vroeg om wat nieuwe longsleeves. Dus werden er de laatste weken nieuwe tricotjes gekocht,want laat ik dat nu nooit niet op voorraad hebben liggen. Katoen met hopen (dat dringend moeten worden geordend), maar tricot wordt hier altijd sneller verwerkt precies. Nu de 2 mooiste (en duurste) tricotjes voor de zoon liggen nog opzij voor specialere versies.
Enkele weken geleden begon operatie herfst/winter garderobe al met wat bloesjes en de jas. Op de vikingshirt werd flockgewijs een vervolg op gemaakt. Ook voor de dochter werd een bloes geflocked en ligt een andere nog klaar, maar het project daarvoor bleek wat hoog gegrepen voor mijn knipwerk (en vooral mijn geduld)
ja de deze foto is duidelijk s'avonds genomen na een dag dragen ;-) In de week hield ik me bezig met nieuwe maten van de kaptrui uit Stof voor durf het zelvers over te tekenen en simpele patronen voor longsleeves. Voor de kaptrui voor de kleine man, maat 86-92, zorgde ik gewoon dat ik maar een halve cm naadwaarde nam aangezien de kleinste maat een 98 is.
Voor de dochter werd het de versie van de kraag wegens een tekort aan stof ;-). De fotoprint stof van de vossen kocht ik voor de dochter, maar het leek mij bij nader inzien toch geen goed idee om de hele bloes in dezelfde stof te maken. Gelukkig had ik ook direct een effen bruine tricot bijbesteld voor de zekerheid. En aangezien ik de stof dan toch beperkte maakte ik ineens ook een versie voor kleine man. Et Voila 4 bloesjes rijker op 1dagje. Lang leve de overlock!!!! 
patroon: kaptrui met kraag uit SVDHZ
stof: Pauli Leuven
patroon: kaptrui uit SVDHZ
stof: Pauli Leuven
patroon: ottobre 4/2012
stoffen: stoffenkraam.nl
patroon: ottobre 6/2012
stoffen: Stoffenkraam.nl


Enkele weken terug werd er ook al een eerste winterbroek gemaakt uit de bijlage van knippie 4/2011 met de stof die ik ook al gebruikte als voering voor dochterlief haar jas In het boekje "pofte" de broek wel leuker dan in het echt. Het zal vrees ik ook vooral een broek worden voor thuis aangezien het met een rits in de zijkant is, niet echt super handig voor een kleuter om zelf toe te doen.(stof: couponneke van de stoffenmarkt in Maastricht)


 Deze week werden ook al 2 velours stofjes verknipt om er voor elk een jacobbroek van te maken. En daarbuiten nog plannen genoeg. Ik zou beter wat inspiratie krijgen voor mijn PIF's die ook eens de deur zouden moeten uit geraken.
 
 

7 opmerkingen:

 1. Ja, je bent echt productief!
  De print met de vossen is prachtig, ik ben helemaal fan van de combinatie met een effen tricot!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je geduld wordt nogal een beetje op de proef gesteld hé, gezien mijn pif hier nog altijd verzendensklaar ligt te wachten tot na mijn bevalling..hopelijk krijg je er wat inspiratie door voor jouw pif's :) maar als het een troost mag zijn, over 3,5 weken ben ik echt wel bevallen, want dat zou betekenen dat ik al een week overtijd ben. Weer fijne t-shirts en truien gemaakt zeg! Ik moet dringend eens die kaptrui gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mag je maar een week over tijd gaan? Hie rheeft mijne 2de mijn geduld toen toch ook op d eproef gesteld hoor (ik had vooral geluk dat mijn 10de dag overtijd op ne zondag was en ze daarom besloten om het ten laatste vrijdag te laten komen en de avond ervoor ben ik binnen gegaan) Die kaptrui is trouwens echt zalig, de dochter had er vorige winter zo 2 en die werden echt gewassen, kast in en direct terug aan. En met de overlock steken ze ook nog eens in recordtijd in elkaar

   Verwijderen
  2. Weet ik eigenlijk niet, heb het nog niet gecheckt bij de gynae omdat ik totnutoe telkens de boodschap kreeg dat ik vroeger ging bevallen, maar ondertussen geloof ik dat niet meer :p een overlock heb ik nog niet in mijn bezit, maar dat zal me niet weerhouden om een te maken. Nu alleen nog de stof kiezen, het patroon overtekenen en uitknippen en er eens aan beginnen :)

   Verwijderen
 3. Ik vind die pofbroek toch geslaagd hoor. En de rest natuurlijk ook. Mooie kraag aan die eerste trui!
  Moet dringend een overlock kopen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi allemaal, ik heb de vosjes op blauwe achtergrond ook liggen en heb ook die mooi vossentricot. Maar weet nog niet wat ik ermee ga maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent echt wel heel productief geweest zeg! Allemaal om te mooier!

  BeantwoordenVerwijderen