zondag 28 april 2013

recyclage projectje

Enkele maanden geleden kocht ik een winters kleedje zonder mouwen voor mezelf, tot zover schoon schoon. Maar daarbij kocht ik een souspulleke om eronder aan te doen, nu laat souspullekes niet echt mijn ding zijn, ze maken me namelijk alleen maar zwaarder en aangezien ik van nature al "gezegend" ben met een groot balkon wordt die alleen maar uitvergroot door zulk kleedsel. In combinatie met het kleedje zorgde het ook nog is voor een tuttig jufrouwkes effect. Dus het kleedje werd aangedaan met een golfke erover en het souspulleke verdween ergens onder in de kast, want zonder overgooier ging ik het al helemaal niet aandoen. Gisteren viel mijn oog er nog eens op en ging dat lampje daarboven branden, want wat als ik er nu gewoon een golfke van maakte? Dus met de schaar in de hand werd de hoge hals eraf gesneden en werd het overige bloesje nog eens in 2 geknipt. Ook het onderste deel werd eraf gehaald omdat dit een rekkende band was. Het geheel kreeg een min of meer mooie zoom en voila een golfke om snel overaan te doen als het wat frisser is. Al zal het voornamelijk thuis worden gebruikt, want de afwerking trekt op niet veel. Laat ons het erbij houden dat het naaien van een soort gebreien stofke niet voor mij en/of mijn machine is weggelegd, zelfs de boventransportvoet bleek niet veel meer hulp te bieden.

Donderdag supermooi weer en toen bleek dat ik de zomerkleedjes bij de zomerkleren pasbeurt had overgeslagen. Ja en laat ons zeggen dat er redelijk wat te klein werden bevonden. (En natuurlijk ook juist al die van de wassen/drogen/aandoen categorie) Een stofje lag al even te wachten om tot een racerback dress te worden omgevormd en daar hield ik me deze morgen wel geteld een half uur mee bezig. Toeval wou dat de stukken die ik gisteren van mijn pull afsneed perfect konden dienen als boordstof voor dit kleedje.

5 opmerkingen:

 1. als dat niet schreeuwt om ne zalige lente!!!
  zo schoon!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk jurkje! Maar waar is het golfke? Zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja zeg het de afwerking trekt op ni veel (+enorm verrimpelt van onder in de kast te liggen, dus mss als het gestreken is geraakt dat ik er nog een foto van neem

   Verwijderen
 3. Haha ow ik moest wel even lachen door je omschrijving hoor. "Groot balkon" ;-) Zo had ik hem nog niet eerder gehoord. Wat een mooi kleedje! Dat stofje is erg leuk. Lekker zomers!

  BeantwoordenVerwijderen