zondag 23 december 2012

De Antoinette

Enkele maanden geleden deed ik een oproep voor het antoinette patroon en swapte met miss creatuurtje. Er werd al snel aan begonnen, maar halverwege besloot ik dat het stofje dat ik had gekozen het geheel toch maar truttig ging maken. En zo belandde het patroon nog even in de kast. Tot we een paar weken geleden opeens een leuke ingeving kregen. Bij poging 1 maakte ik een maatje 104 (grote meid wordt 4 in februari) die vooral bovenaan te klein bleek, dus deze keer ging ik uit van een 116 en maakte deze gewoon een stuk korter en deze is eigenlijk aan de armgaten ook maar krap.

Ik gebruikte een effe groenblauwige stof van bij Pauli. Ik slaagde erin alles wat fout kon lopen, fout te doen lopen, zo legde ik het patroon van het voorpand van de rok omgekeerd waardoor ik het in 2 moest knippen en aan de andere kant aan elkaar moest naaien (daarom ook een bloemslingerover het stiksel) Ook van het bovenstuk werd voor en achterpant met elkaar verwisseld, waardoor daar ook was "foefelaré" aan te pas kwam. Maar op het eind valt het allemaal niet meer op. (En ja stof te veel had ik niet en wachten om er meer te gaan halen, valt niet onder mijn geduld)

De overlock werd bij deze natuurlijk naast het naaimachine gezet, zodat we van het één naar het andere konden schipperen. Met als commentaar van de dochter "waarom jij 2 machientjes nodig?" (heeft ze van de vader zeker? Die ook al bedenkelijk keek nu ik echt wel bijna heel de eettafel in beslag neem)

Bij de veritas werd fushiaroze bais en zigzagband gekocht en een bezoekje later kwam ik er ook een bloemslinger tegen in exact dezelfde kleur als de stof. Dus die vroeg gewoon om meegenomen te worden. Hebben jullie dat trouwens ook bij de veritas dat al die banden en lintjes zo snel zo goed als uitverkocht zijn. De drie hier in de buurt allesinds wel.

Dochterlief en poseren is altijd even afwachten en aangezien ze gisteren in haar hypere zelf was, was van deftig poseren al helemaal geen sprake.
vooral niet letten op de chocomouse vlekken op de bloes
Ook aan kleine broer werd er gedacht en de wolkenstof die eerder al dienst deed voor dochterlief werd nog eens uit de kast gehaald. Het overlockmachine draaide op volle toeren om in recordtijd een longsleeve tevoorschijn te toveren. Snel de zoom onder het naaimachine (zie dat het ding jaloers wordt) en klaar! Kleine broer werkt al even goed mee en wil eigenlijk gewoon het fototoestel in zijn handen krijgen.


3 opmerkingen:

  1. Dankzij die foutjes wordt het kleedje nu wel een uniek exemplaar...schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, dat kom ik dus ook zo vaak tegen... Tis eindresultaat dat telt, en dat is geslaagd hoor!

    BeantwoordenVerwijderen