zondag 4 november 2012

Bosvruchtenkaastaart

Enkele weken geleden zag ik de Jeroen deze taart bakken en het water kwam me in de mond. Het is een soort kaastaart met bosvruchten en gisteren werd ze eindelijk gemaakt.
Het resultaat mocht er wel wezen, al had die van mij wel alleen frambozen te bieden.

Toch geef ik de voorkeur aan mijn kaastaartcupcakes waar alleen gebruik wordt gemaakt van ricotta en geen platte kaas of zure room. Ik geef jullie hier graag het receptjevan mee.

Voor de bodem verkruimel je 75gr koekjes of speculaas en meng met 45 gram gesmolten boter. Leg een laagje in de cupcakevormpjes, druk goed aan en laat rusten in de koelkast.
Voor het beslag neem je 500gr Ricotta in een kom en mix deze al eens goed glad. Voeg 2 eieren en 150 gr poedersuiker toe en mix verder tot je een glad mengsel hebt.
Haal de cupcakevormen uit de koelkast en verdeel er het ricottamengsel over. Bak 20 à 25 minuten op 170°C, laten afkoelen en laat het jullie smaken.

7 opmerkingen: